Eğitimci-yazar Nevzat Güzel 15 Temmuz Gecesi yaşananları kaleme aldığı "Yoldakiler" adlı kitabını, İl Müdürü Ahmet Alagöz'e takdim etti. 

Güzel,15 Temmuz gecesinde yaşanılan hain girişimi ve bu ülkenin evlatlarını vatansız bırakmak isteyenlerin o büyük tuzağını, çıkardığı ‘Yoldakiler’ kitabında romanlaştırdı.

Yoldakiler kitabının, ihanete, darbeye, aldatmaya ve aldatılmaya karşı onurlu bir direnişin romanı olduğunu vurgulayan Güzel, kitabında vatan ve millet sevgisiyle beraber insani değerleri ön plana çıkarttığını söyledi.

Kitabı hakkında bilgiler veren Güzel, “15 Temmuz da ülkemizde cereyan eden hadiseleri Adıyaman’dan resmetmeye çalıştık. Bireysel bir yaklaşımdan, toplumsal dönüşüme yolculuğun serüveni eminim bir kısmımızı geçmişimize götürürken, genç nesillere bir ışık olması temennisini taşımaktayız. Romanda hayali karakterim olan 15 Temmuz Şehidi Horikli Ali Can’ın şehadetinden sonra hayallerini yaşatmaya çalıştık."dedi

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz de,eğitimci-yazar Güzel'e ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha