CHP Merkez Adıyaman İlçe Başkanı Hüseyin Buluş, ziyarete ilişkin Adıyaman Merkez Yaylakonak Belde Belediyesi'nin İslambey Deresi betonarme sulama kanalı çalışmalarını Belediye Başkanı Abuzer Aydın ile yerinde incelediklerini söyledi.

"Derman Belediyeciliği'ni ilke olarak kabul eden CHP’li belediyelerimizin halkımıza gerçekten derman olduğunu yerinde gördüm" diyen Buluş, şunları kaydetti:

"Coğrafyası ve fiziki yapısı çok zor koşullarda, imece usulüyle  Yaylakonaklı  vatandaşlarımız ile belediyemiz kısıtlı imkanlara rağmen el ele vererek sulama kanalını inşa etmektedirler.

Ülkemizi ve ilimizi 20 yıldır yönetenler, dünyanın üçüncü büyük barajı olan Atatürk Barajı Adıyaman ovasının yanı başında olmasına rağmen, gerekli yatırımlar yapılmadığı için  Adıyaman çiftçisini ve köylüsünü kuru tarıma mahkûm etmektedirler.

AK Parti hükümeti, başta tütün olmak üzere diğer tarımsal ürünlerde de çiftçilerin anayasal hakkı olan tarımsal desteği vermemektedir. AK Parti hükümeti halkımızı açlık ve sefaletle baş başa bırakırken bu halkın sırtından, kendi yandaş müteahhitlerini beslemekten de geri durmamaktadır. Defalarca seslendik ve bugün yine AK Parti iktidarının yöneticilerine ve vekillerine sesleniyoruz; Adıyaman çiftçisi gerçekten zor durumda ve tarımsal üretimin sürdürülmesi için acil desteğe ihtiyaç duymaktadır. Sulama projelerini bir türlü Adıyaman'da hayata geçiremeyen AK Parti hükümeti, Aşık Mahsuni Şerif’in de dediği gibi Adıyaman’ın köylü halkını ve üreticisini, 'kuru soğana muhtaç' etmişlerdir. Son yıllarda Adıyaman çiftçisinin yoksulluğu derinleşmiş ve köylü kendi toprağından elini çeker hale gelmiştir.

CHP’li belediyeler, iktidarın her türlü engellemelerine rağmen, her zaman her koşulda çiftçinin ve köylünün üretimine destek olmakta ve ellerindeki bütün imkan olanakları onlar   için seferber etmektedirler. İslambey Deresi Sulama Kanalı inşaatının yapımı sürecini Yaylakonaklı  hemşehrilerimiz ile el ele verip gece gündüz emek veren değerli Yaylakonak Belediye Başkanım Abuzer Aydın’ı kutluyorum."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha