Covid 19 tedavisinde en etkin mücadele; hızlı tanı ile durumları pozitif çıkan hastaları izolasyona alma çalışması ön plana çıkarken, yaşanan zorlu süreçte Akedaş’tan sağlık camiasına yerinde destek geldi. Akedaş sorumluluk sahası olan Adıyaman’da da İl Sağlık Müdürlüğüne Korona Virüs ile mücadelede kullanılabilecek, vakaların tespitini sağlayarak sonrasında tedavi sürecinde kullanılacak cihazları hediye etti.

Korona Virüs nedeniyle dünya genelinde ülkeler zorlu şartlar altında mücadele ederken, ülkelerin sağlık kuruluşları ise aralıksız mesaisini sürdürüyor. Ülke genelinde olduğu gibi Adıyaman’da da sağlık çalışanları yoğun mesai harcayarak virüse yakalanan hastaları tespit etmeye çalışıyor.

Sağlık ekipmanlarının çok önemli olduğu bu süreçte Akedaş’tan vatandaşların sağlığına yönelik dev bir adım geldi. Akedaş, İl Sağlık Müdürlüğüne, Adıyaman’daki hastanelerde kullanılmak üzere Covid 19’la mücadelede, tanı ve tedavide kritik öneme sahip cihazlar hediye edildi. Hediye edilen cihazlarla Adıyaman’da Covid 19 ile mücadele edilen hastanelerde Covid 19 testleri de hızlanacak. Birden çok testin aynı anda yapılacağı Adıyaman’da da vakalara daha hızlı ulaşılabilecek.

Adıyaman’da Covid 19’la mücadelede kritik öneme sahip cihaz ve ekipmanların Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edilmesinin ardından, hızlı tanı çalışmaları bir adım öne çıkacak.Kahraman sağlık çalışanlarının da hasta tedavilerinde daha kolay ilerlemelerini sağlayacak olan bu cihazlar sayesinde Covid 19 ile mücadelede Adıyaman ili de gerekli önlemleri almış olacak.

Kahramanmaraş’la birlikte Adıyaman’daki abonelerine de verdiği hizmetlerle müşteri memnuniyetini ön planda tutan Akedaş'ın, bu zorlu süreçte vatandaşların sağlığına yönelik bölgesine yardım yapması takdirle karşılandı.

Editör: Adıyaman Haber