Bu kapsamda bir mesaj yayımlayan TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Geleceğimizin güçlü ve aydınlık Türkiye’sinin inşasında büyük bir özveri ve azimle çalışan fedakâr öğretmenlerimizin yeri kuşkusuz tartışılmazdır. Ayakları yere basan, ilim, irfan sahibi nesillerin yetişmesi değerli öğretmenlerimiz sayesinde olacaktır" dedi. 
 
Öğretmenlerin ifa ettiği görevin mukaddes olduğunu kaydeden Aydın, "Vermiş oldukları mücadeleleri ile değerli öğretmenlerimiz için ne yapılsa her zaman azdır. Üstün sorumluluk, vatan ve millet sevgisiyle dolu olan öğretmenlerimiz yurdumuzun dört bir yanında azim ve kararlılıkla değerlerine sahip çıkan gençlerin yetişmesinde en büyük pay sahibidirler. Cehalete karşı verdikleri savaşta hiçbir zaman geri adım atmadan durmaksızın ve yorulmaksızın görev bilinciyle hareket eden öğretmenlerimiz ülkemizin geleceği için güven ve umut vermeye dün olduğu gibi bugün de devan etmektedirler. 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle, değerli öğretmenlerimizin ve tüm eğitim teşkilatının bu anlamlı gününü kutlar, eğitim ve öğretim neferlerimizin çalışma hayatında başarılı olmasını diler, en içten sevgi ve saygılarımı sunarım" açıklamasında bulundu. 
 
"ÖĞRETMENLİK, İNSANLIK TARİHİNİN EN ANLAMLI MESLEĞİDİR" 
 
AK Parti Adıyaman Milletvekili Dr. Salih Fırat da öğretmenliğin insanlık tarihinin en anlamlı, en kutsal ve ölümsüz mesleği olduğunu belirtti. Fırat, "Muhatabı insan olan, onu hayata hazırlayan tohumdan yeşermesini sağlayan bir meslektir öğretmenlik. Hayatın merkezine insanı alan, önce insan diyen, “İnsanı Yücelt ki Devlet Yücelsin” düsturuyla hareket eden;  medeniyetimizin güzelliklerini, kültürümüzün renkliliklerini yeni nesillere aşılayan, dünyanın özlem duyduğu huzurun, mimarıdır öğretmen.
Fedakârca çalışarak bu ulvi görevi layığıyla yerine getiren, doğruyu, güzeli, iyiyi, her alanda yenileşmeyi sağlayarak gerçekleri anlatan, birlik ve beraberliğimizin temeli olan, aydınlık nesiller yetiştirmek için büyük sabır ve özveri gösteren siz değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlar, saygılar sunarım" ifadelerini kullandı. 
 
"ÖĞRETMENLERİMİZ GÜCÜNÜ SEVGİ VE FEDAKARLIKTAN ALIR"
 
AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat ise yayımladığı mesajda, öğretmenlerin gücünü sevgiden ve fedakârlıktan aldığını belirterek, "Toplumu şekillendiren kahramanlarımız, öğrencilerini ve bizleri ufka ve ufkun ötesine götürür. Öğretmenlik mesleği duygu, erdem ve ilke mesleğidir. Özümüzü, değerlerimizi koruyarak, dünyayı tanıyan, kavrayan, yöneten, yönlendiren nesiller yetiştirme başarısını ortaya koyan öğretmenlerimize, minnet borçluyuz. Dünyada daha değerli bir iş var mı? derseniz, yoktur. Sorumluluğu büyük ve hiçbir meslekle kıyaslanmaz, kutsal bir meslektir. Peygamber Efendimiz bir hadisinde “İlim talebi için yola çıkan bir kimse, dönünceye kadar Allah yolundadır” diyerek, öğretmenin ve öğrenmenin önemini vurgulamış ve mesleğin kutsallığını ortaya koymuştur. Öğretmenlik, sevgi, sabır ve emek işidir. Çocuklarımızın geleceğine özenli ve sabırlı bir biçimde yön verir, yaşamlarına büyük katkıyı sağlar. Yarınlara hazırlayarak, her adımda rehber olurlar. Bizleri yetiştiren, bugünlere gelmemizi sağlayan öğretmenlerimize de bizler toplum olarak sahip çıkacağız ve hep gereken saygı ve hürmeti göstereceğiz" değerlendirmesinde bulundu. 
 
Fırat, şöyle devam etti: "Başta üzerimde emeği olan öğretmenlerim olmak üzere, tüm eğitim camiasına hizmet eden öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, Başöğretmen Atatürk ve ebediyete intikal eden şehit öğretmenlerimizi, vefat eden öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükran duygularıyla anıyor, selam ve saygılar sunuyorum."
Kaynak : PHA
Kaynak: pha