Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde 26 Nisan 2016 tarihinde girdikleri binada, teröristlerin döşediği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan ve 2'si kız 5 kardeşin ortancası olan Piyade Uzman Çavuş Turan Çelik'in ailesi, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Fırat'ın doğusunun teröristlerden arındırılmasına yönelik başlatılan 'Barış Pınarı Harekatı'na destek çıktı.

-"BARIŞ PINARI HAREKATINDA GÖREV YAPAN EVLATLARIMIN ALLAH YARDIMCILARI OLSUN"

Şehit anneleri olarak dualarında olduklarını belirten anne Asiye Çelik,"Oğlum çok iyi bir insandı. Efendi bir kişiliği vardı. Bizi hiç yormadı. Allah’ta onu yormasın. Oğlumla şehit olmadan bir gün önce konuştuk. Daha gelmiyor musun? diye konuştuk. Yok anne  biz onları bitirmeden gelmeyeceğim dedi. Barış Pınarı Harekatında görev yapan evlatlarımın Allah yardımcıları olsun. Biz onların her zaman yanındayız. Şehit anneleri olarak dualarımızda hep onlar var. Sağ salim bir şekilde geleceklerine inanıyoruz. Onların hepsi bizim evlatlarımızım kuzularımız." dedi.

-"ŞEHİT OLMAYI TERCİH ETTİ"

Kardeşinin şehit olmayı tercih ettiğini ve gurur duyduğunu aktaran ağabeyi Emrah Çelik, "Şehit abisiyim ve bundan her zaman gurur duyuyorum. Kardeşim 3,5 yıl önce şehit oldu. Ne mutlu ki; o bayrakta bizimde kanımız var artık. Sonuna kadar bu teröristler ile direnişimizi göstereceğiz. Ve bunları yok etmeden aman vermeyeceğiz. Teröristleri bitirmeye kararlıyız. Kardeşim o kadar güzel bir isnadı ki; hiçbir zaman birbirimizi yormadık. Ailesini seven, vatanını seven, her konuda iyimser olan bir insandı. Asker olmayı, şehit olmayı tercih etti. Ağabey ben asker olmak istiyorum dedi. Bizde ol dedik. Hatta izine gelecekti ama görevinden dolayı Mardin’e gitti. Kısmet olmadı. Ne mutlu ki; bize bu konumdayız. Kardeşim vurulmadan 4 saat önce görüştük ağabey hiçbir şeye ihtiyacımız yok. Sadece duaya ihtiyacımız var dedi. Barış Pınarı Harekatı'nın sonuna kadar arkasındayız. Bu olay Türk, Kürt olayı değil. Bir haçlı olayıdır. Biz şehit aileleri olarak bu operasyonların sonuna kadar arkasındayız. Hiç kimseden korkmuyor ve çekinmiyoruz. Gerekirse bizde o yolda şehit olmaya, gazi olamaya, hazırız. İki kardeş kaldık benimde iki oğlum var onlarında alıp vatanımız, bayrağımız, için mücadele etmeye hazırız. Cumhurbaşkanımızın ve askerlerimizin yanındayız. Barış Pınarı Harekatı'ndan göğüs göğüse çarpışan ağabeylerim, kardeşlerim var. İnanıyoruz ki; ellerinden gelenin fazlasını yapıyorlar ve onlarda insansın ki; koca bir Türk milleti onların arkalarında ne mutlu ki; böyle bir devletimiz var. Cumhurbaşkanımız var, Bakanlarımız var, Türkiye’miz çok iyi konumda ve çok güçlü bununda nasıl olduğunu operasyonlarda gösteriyoruz bugüne kadar Türk milletinin karşısında duran hiç kimse yok. Bunda herkes öyle bilsin. Biz bu kadar şehit verdik. Teröristlerin evlerine de aynı ateşi düşürsün. Bir tek onlar değil onlara destek veren içimizde gibi görünen hainlere de aynı ateşi düşürsün."şeklinde konuştu.

-"İKİ OĞLUM VAR AĞABEYLERİ İLE OMUZ OMUZA SAVAŞMAYA HAZIR"

Çocuklarıyla birlikte omuz omuza savaşmaya hazır olduklarını aktaran baba Mehmet Ali Çelik, ise konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sonuna kadar Barış Pınarı Harekatı'na destek veriyoruz. İki oğlum var. Onlarda bu vatana feda olsun. Barış Pınarı Harekatı inşallah başarılı bir şekilde biter. Cumhurbaşkanımızın her zaman yanındayız. Terör belası inşallah bitecek. Bizim içimiz nasıl yandı ise onlarında onlara destek verenlerinde içi yansın. Ben oğlumdan razıydım şehit olmadan kırk gün önce rüyamda bana ben şehit olacağım dedi. Evladım bu şanlı bayrağımıza kendi kanını da ekledi gururluyuz. Barış Pınarı Harekatı'ndaki tüm Mehmetçikler, polisler bizim evladımız iki oğlum var ağabeyleri ile omuz omuza savaşmaya hazır. Türk milleti her zaman vardır.Var olmaya da devam edecek."

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha