Adıyaman'da muhtarlar Fransa'da Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürlerin devlet binalarına yansıtılması ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un açıklamaları muhtarlar tarafından salavat getirilerek protesto edildi. Öte yandan Macron'un posterini yırtarak tepkilerini gösterdiler.

Köy Mahalle Muhtarları Dayanışma Derneğinde toplanan üye 20 mahalle muhtarı Fransa'da Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürlerin devlet binalarına yansıtılması ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un açıklamalarına tepki gösterdi.

Köy Mahalle Muhtarları Dayanışma Derneği  Başkanı Abdlkadir Geylani Taş, burada üyeler adına yaptığı açıklamasında, ”Bugün muhtar arkadaşlarımızla birlikte Köy Mahalle Muhtarları Dayanışma Derneği olarak yaklaşık 20 mahalle temsilcisi ile buradayız. Bizim burada buluşmamızın sebebi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e yapılan saygısızlıktan dolayı burada bulunuyoruz."dedi.

"Türkiye güçlendikçe düşmanları çoğalıyor"

Taş, açıklamasını şöyle sürdürdü:

Bakıyoruz ki Türkiye güçlendikçe düşmanları çoğalıyor. Türkiye güçlendikçe Avrupa Birliği kuduruyor. Türkiye güçlendikçe ne kadar islam düşmanı varsa gün yüzüne çıkıyor. İçerisinde Sudi Arabistan dediğimiz hainler olmak üzere şuan Fransa’da Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e yapılan saygısızlık asla kabul edilemez. Bunu basın özgürlüğü diye adlandırmaya çalışan Makron şarlatanı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi bu adamın bir an önce akıl dengesinin yerine getirilmesi için doktora gitmesi gerekiyor. Eğer bunu bir an önce yapamıyorlarsa Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan onun aklını başına getirir.

Kimse Türkiye ile oynamasın, Türkiye’nin gücünü sınamasın Türkiye güçlendikçe düşmanlarımız çıksın ortaya Türkiye’ye ambargo koyacaklarmış, Cumhurbaşkanımızın  dediği gibi hadi ambargonuzu koyun sizden korkan sizin gibi olsun. Bugün Hollanda’da bulunan milletvekili müsveddesi kalmış Türkiye Cumhurbaşkanı’na terörist diyor.Siz nazi ezikleri olarak Türkiye Cumhurbaşkanına sesinizi çıkaramazsınız. Nedir sizin bu Türk düşmanlığınız, Türkiye bu zamana kadar mazlumların yanında yer almıştır. Hiç bir zaman zalimlik yapmamıştır. Bütün mazlumlara elini uzatan Cumhurbaşkanımız olmak üzere Hz. Muhammed’e uzanan diller lal olur. Cihat sadece savaşta ile değil, buda bizim için bir savaştır. Biz sessiz kalırsak  şeytan gibi oluruz. Dolayısı ile bir Fransa’yı Marko’nu aklını başına almasını ve bir an önce bir doktora görünmesini istiyoruz. Hiçbir zaman Türkiye ile oynanmayacağını, Müslümanlar ile oynanmayacağını, İslamiyet ile oynanmayacağını bilmesi gerekiyor. Bütün İslam alemine çağrıda bulunmak istiyoruz ki lütfen sesiz kalmayalım. Bizler Hz. Muhammed için Cumhurbaşkanımız için her zaman ölmeye hazırız."

Konuşmanın ardından muhtarlar salavat getirerek ve Macron'un posterini yırtarak protesto etti.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha