Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00'dan 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05:00'e kadar tam kapanma kararı alınacağını duyurmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgenin ardından ilk günde Adıyaman ve ilçelerinde cadde ve sokaklar boş kaldı. 

Polis ekiplerinden sıkı denetim

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından merkez ve ilçelerde farklı noktalarda oluşturdukları uygulama noktalarında dışarıda olanların belgeleri sorgulanırken ekipler vatandaşları dışarı çıkmamaları yönünde uyarıda bulundu. 

İlk cuma namazı kılındı

17 günlük kısıtlamanın ilk gününde merkez ve ilçelerde Cuma namazına gitmek isteyenler sosyal mesafe kurallarına uyarak cemaatle namaz kıldı. Öğlen saatinde başlayan Cuma namazında vatandaşlar camilere gelirken sosyal mesafe kuralına uyan vatandaşlar saf tutarak ibadetlerini eda etti.

İlçe giriş ve çıkışları toprak dökerek kapatıldı

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde de Çelikhan- Malatya karayolu İlçe Jandarma ekipleri tarafından yol toprakla kapatılarak, araçların geçişlerine izin verilmedi. Uygulamada ilçeye giriş yapmak isteyenlerin ise belgeleri kontrol edilerek muafiyet durumuna göre denetim yapıldı. Polis ve jandarma ekipleri tarafından Adıyaman ve ilçelerde sıkı denetim gerçekleştirilirken ekipler, denetimlerin sıkı şekilde devam edeceğini belirterek sokağa çıkmamaları konusunda vatandaşları sık sık uyarıda bulundu.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha