Adıyaman Kent Konseyi Başkanı Temel, 15 Mart 2016 yılında konsey olarak konuya yönelik yapılan yazılı açıklamayı paylaştı.

Temel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Şehrin doğu girişinde bulunan ve şehrin doğu-batı istikametinin yanı sıra Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Otogar-Malatya yolunun kesiştiği kavşağa acil olarak köprülü kavşak vb. yapılması gerektiğini 15 Mart 2016 tarihinde Adıyaman Kent Konseyi olarak şu cümlelerle paylaşmıştık.

Yeni yapılan Adıyaman (400 yataklı) Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Otogar şehrimizin doğu girişinde yer almaktadır. Kahta, Samsat, Gerger ve Sincik ilçelerimiz ile havaalanına ulaşım da aynı güzergahtan yapılmaktadır. Ayrıca yeni açılan ve Adıyaman'ı başta Diyarbakır olmak üzere doğuya bağladığı düşünülen Nissibi köprüsü de aynı yöndedir. Köyleri ve günübirlik trafik akışını söylememize gerek yok.

Adıyaman (400 yataklı) Eğitim ve Araştırma Hastanesine dönen kavşağın bunca yoğunluğu kaldırma imkan ve ihtimali yoktur. Çünkü şehri doğuya bağlayan tek güzergah burasıdır. Aynı zamanda Çelikhan (Malatya) yoluna açılan yol da bu kavşaktan geçmektedir. Geçtiğimiz hafta sonu piknikçilerin özellikle dönüş saatinde uzun süre trafik kilitlendi. Sosyal medyada da görüntüleri ile birlikte çokça yer aldığı bu durum büyük bir tehlikenin alarmını vermiştir. Otogarın da hizmete açılması ile birlikte burada trafiğin felç olacağını herkes bilmektedir.

Lafı uzatmadan diyoruz ki; Bu duruma önerebileceğimiz ilk çözüm bu kavşağın köprülü kavşağa dönüştürülmesidir. En kısa zamanda ve acil olarak gündeme alınmasını önerdiğimiz bu konu kavşak etrafında henüz yapılaşma olmadan gerçekleştirilmelidir. Aynı şekilde köprülü kavşağın bir de şehrin batı girişindeki Altınşehir-üniversite kavşağına yapılması gerekli diye düşünüyoruz.Adıyaman Kent Konseyi olarak bu konunun en kısa zamanda uzmanlarca ve yetkililerce masaya yatırılarak çözüme ulaştırılması görüşündeyiz."

“Emeği geçen tüm bürokratlarımıza, siyasetçilerimize, kurumlarımıza teşekkür ediyoruz”

Başkan Sinan Temel, "Bugün basında yer alan ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın'ın açıklamasından öğrendiğimiz kadarıyla kavşak yapım ihalesinin 29 Temmuz 2021 tarihinde yapılacağını öğrendik. Bu yöndeki önemli bir eksikliği gidereceğine inandığımız bu çalışmadan dolayı başta AK Parti Adıyaman Milletvekili Sayın Ahmet Aydın'a ve emeği geçen tüm bürokratlarımıza, siyasetçilerimize ve kurumlarımıza teşekkür ediyoruz.”ifadelerini kullandı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha