Elçi'nin yaşam hakkının elinden alınarak katledilmesini nefretle kınadıklarını kaydeden Köroğlu, "Elçi'ye sıkılan kurşun, barışa, kardeşliğe, özgürlüğe, eşitliği hukuka ve adalete sıkılan bir kurşundur. 
Aykırı düşünenlerin yaşam haklarını olmadığını ispatlamaya çalışan, ülke çapında bir eylemdir.     
Öldürülmeden önceki son dakikalarında dahi barışı isteyerek; “ Bu tarihi bölgede; bir çok medeniyete beşiklik etmiş, ev sahipliği yapmış bu kadim bölgede; insanlığın bu ortak mekanında silah, çatışma, operasyon istemiyoruz. Savaşlar, çatışmalar, silahlar, operasyonlar bu alandan uzak olsun diyoruz.” diyen sağduyulu bir sesi kaybettik. Diyarbakır Barosu Başkanı   Tahir Elçi'nin yaşamını yitirmesinden büyük üzüntü duyuyoruz. Bir barış elçisini kaybettik" dedi.  
 
"MÜCADELEMİZİ KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ"
 
Tahir Elçi ve onun gibi barış mücadelesini sürdürenlerin çabalarını her zaman destekleyip omuz vereceklerini belirten Köroğlu, "Bu ülkede doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine her zaman bir arada, eşit haklara sahip, özgür ve kardeşçe yaşayan yurttaşlar olarak yaşamak için yılmadan çalışacağız. Ülkemizin demokratik bir hukuk devleti olması için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. 
Aradan 2 yıldan fazla bir süre geçmesine rağmen halen faillerinin bulunamaması bize endişe vermekte cinayetinin üstünün örüldüğü izlenimini güçlendirmektedir" diye konuştu. 
 
"KARANLIK NOKTALAR AYDINLATILSIN"
 
Köroğlui şöyle devam etti: "Elçi'nin ölümü ile ilgili bütün karanlık noktaların aydınlatılmasını, yeni bir faili meçhul durumuna meydan verilmemesini ve sorumlularının tespit edilerek adaletin yerine gelmesini bekliyor ve istiyoruz. Tahir Elçi'ye sıkılan kurşun, ülkemizde barışa, kardeşliğe, hukuki fikir ve düşünce özgürlüğüne sıkılan kurşundur. Sayın Tahir Elçi'nin katledilmesini nefret ile kınıyoruz. Tahir Elçi'nin ve onun katledilmesi olayı sırasında yaşamını yitiren polislerin aileleri, yakınları ile hukuk camiasına başsağlığı diliyoruz" ifadelerini kullandı. 
Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha