ADD Adıyaman Şube yönetim kurulu adına basına açıklamasında bulunan Palalı, Gazeteci yazar Uğur Mumcu ve demokrasi şehitlerini unutmadıklarını ifade etti. 

Palalı, açıklamasında, Mumcu'nun  27 yıl önce 24 Ocak 1993'te Ankara' da Karlı Sokak'taki evinin önünde, arabasına konulan bombanın patlaması sonucu suikasta kurban giderek yaşamını yitirdiğini anımsatarak,  "Cumhuriyet'in aydınlanmasını içine sindiremeyenler hırsızın, silah ve uyuşturucu kaçakçısının, din tüccarlarının ve de devleti soyanların ipliğini pazara çıkardığı için hedef seçilmişti. Karanlık işler yumağının dişlileri içinde yer alan ve ipliklerinin pazara çıkmasını istemeyen uluslararası güçler ve onların yerli işbirlikçileri tarafından yerleştirilen bu bomba Uğur Mumcu'nun düşüncelerini ve ideallerini öldürememiştir. "diye ifade etti.

Pala, Mumcu ile birlikte yine arkadan tek kurşunla kalleşçe katledilen Hrand Dink'i andıklarını belirterek şöyle devam etti:

"Gencecik yaşında devletin güvenlik görevlileri tarafından işkenceyle acımadan öldürelen Gazeteci Metin Göktepe, yine Diyarbakır'da  görevini tam anlamıyla yapan, hain emellere kurban giden Emniyet Müdürü Gaffar Okan ve hayatının baharında hiç savunmasız sokak ortasında dövülerek öldürülen  Ali  İsmail Korkmaz gibi bir çok faili meçhul cinayetlerin sık yaşandığı bir ocak ayını daha yaşıyoruz. Uğur Mumcu ve demokrasi şehitlerini ve nezaket deyince akla gelen Dışişleri eski Bakanı İsmail Cem'i saygıyla anıyor onları unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı tüm devrimcilerin ve halkımızın bilmesini istiyor saygılar sunuyoruz."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha