Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığınca 2014 yılından itibaren uygulamaya konulan "Lider Çocuk Tarım Kampı" etkinliğinin bu yıl dördüncüsü düzenlendi.

Gerçekleştirilen bu etkinlikte ilköğretim 4. Sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, tarımla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla geziler düzenlendi.

Her yıl farklı bir konunun işlendiği bu etkinlikte 2017 yılının Birleşmiş Milletler tarafından "Kalkınma İçin Sürdürülebilir Turizm Uluslararası Yılı" olarak ilan edilmesi sebebiyle ilde kamp uygulamasına katılan misafir öğrencilere sürdürülebilir çevre içerisinde doğal güzellikler ve sağlıklı tarımsal üretim konusunda farkındalık oluşturmak, geleneksel kültür ve sanatı yaşatmak, kırsal yaşama ait bilgi ve deneyim alışverişinin yeni nesillere aktarılması ve kırsal yörelerin kalkınmasını sağlamak amacıyla kırsal turizm konularında eğitimler verilerek, "Ülkemizde Kırsal Turizm" konulu bir sayfalık kompozisyon yazmaları sağlanacağı belirtildi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha