Milletvekili Tutdere, muhtarların büyük ilgi gösterdiği toplantıda yaptığı konuşmada "Ortak akılla sorunları çözelim" vurgusu yaparak tüm muhtarları bu sürece katkı sunmaya davet etti. 

Abdurrahman Tutdere, kentin sorunlarının çözümü yönünde bir platform oluşturmak için yaptığı toplantıların 3. muhtar toplantısını gerçekleştirdi.

İl Genel Meclis Üyesi Nevzat Kozak, Harmanlı Belediye Başkanı Ahmet Değirmenci, Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım, Gölbaşı İlçe Başkanı Emine Köseler, İl Başkanı Deniz Çakmak, Gölbaşı Kent Konseyi Başkanı Lütfiye Vuruşkan ve çok sayıda muhtarın bir araya geldiği buluşmada Gölbaşı’nın sorunları, muhtarlar tarafından dile getirildi. 

-"KONUŞABİLMENİN KİMSEYE ZARARI OLMAZ"

Adıyaman'da bu dönem yeni bir anlayışı yerleştirmek istediklerini
anlatan Milletvekili Tutdere, "Dertlerimizin çözülemiyor olmasının sebeplerinden bir tanesi de ortak aklı harekete geçiremiyor ve sorunları konuşamıyor olmamızda. Sorunları çözmek için önce bir masa etrafında bir araya gelip konuşacağız. Konuşabilmenin kimseye zararı olmaz." dedi.  

Tutdere,  toplantıya katılan heyet, yapımı süren Çetintepe Barajı'nın inşaatını yerinde incelemek için bölgeye hareket etti ve şantiye şefinden bilgi aldı.

Milletvekili Tutdere, Adıyamanlılar olarak bölge illeri arasında sıkışmış durumda olduklarını belirterek, "Hem merkezi hükümetin, hem de yerelde il genel meclisinin hizmetleri konusunda maalesef hak ettiğimiz yerde değiliz. Yanı başımızdaki Maraş’la aramızdaki farka bakınca ne kadar geride olduğumuzu görüyoruz. 1 yıldır meclisteyim ve TBMM'de sizlerden aldığımız yetkiyle Adıyamanımızın tüm sorunlarını gündeme getirmeye, çözümü konusunda elimizden geldiğince aracı olmaya çalışıyoruz."ifadelerini kullandı. 

-"ÇÖZÜM İÇİN BİR ARAYA GELİYORUZ" 

Gölbaşı’nın Hamzalar Köyündeki Hasanlar Mezrasında elektriğin olmadığını tüm dünyaya duyurduklarını vurgulayan Tutdere,"İnsanlar, 'bu çağda nasıl elektrik olmaz?' diye hayretler içinde kaldı. Bu ve buna benzer olayları, takip etmek ve çözüm bulmak adına bu toplantıları bu dönem gerçekleştirmenin doğru olacağını düşünüyoruz. "şeklinde ifade etti.

-"BUGÜN BİRLİKTE ÇALIŞMA ZAMANI"

Milletvekili Tutdere, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Buraya siyaset yapmaya gelmedik. Seçimler geride kaldı. Siz özgür iradenizle oylarınızı kullandınız, demokratik görevinizi yerine getirdiniz ve bugün birlikte çalışma günü. Köylerinizde insanlar size muhtar olarak yetki verdi, ilçede belediye başkanımıza, parlamentoda da bize milletvekili olarak söz verdi. Dolayısıyla hepimizin yetki ve sorumluluğu aynı. Biz bu sorumluluktan kaçmayacağız. Değerli muhtarlarım; biz sorunlarımızı tartışırsak, çözüm
buluruz dolayısıyla artık konuşma vakti diyoruz. Bu konuda mahalledeki sorunlarımızın birinci muhatabı belediye başkanımız. Talepleriniz neyse ileteceksiniz, parlamento kısmında da ben milletvekiliniz olarak ben her türlü sorununuzda yanınızda olduğumuzu ifade ediyorum. Bir çözüm merceğinden sorunların çözümünü talep etmek en doğal hakkımızdır. Bizler bu sorunları ortak akılla çözeceğiz. Bu dönem farklı bir aklı/platformu ortaya koyalım ve mücadeleye bu kez bu yöntemle gidelim. Bu vesileyle bugün aranızdayız. Sizden ricam sorunları konuşmaktan çekinmeyelim."


-"YÖNETİCİLERİ SORUNLARI ÇÖZMEYE YERELDEN
 ZORLAYALIM" 

Tutdere, "Başta işsizlik, yoksulluk olmak üzere bu ülkemizin içinde bulunduğu bu duruma yerelden bir çözüm üreterek bizi yönetenleri çözüme zorlamak yapabileceğimiz en güzel hizmettir. Geçmiş günleri geride bırakarak geleceğe emin adımlarla yürüyeceğimizi düşünüyoruz. Siyasi görüşümüz ne olursa olsun, sorunlarımız ortak, bu konuda hepinizden destek ve ortak çalışmaya katkı bekliyoruz."dedi. 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha