Ulubey, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarına olan ihtiyacının her geçen gün daha da arttığını ifade etti.

-"KILIÇDAROĞLU'NUN BU HAKLI BOYKOTLA İLGİLİ AÇIKLAMASINA KATILIYORUZ"

17 yılı aşkın süredir tek başına ülkeyi yöneten AKP iktidarıyla birlikte derinleşen sorunların, işsizliğin,yoksulluğun, adalet sisteminin aldığı yaranın, toplumun ülkenin önemli kurumlarına güven duygusunu yitirdiğini ve halkın çıkış yolu aradığı bir dönemin yaşandığına dikkati çeken Ulubey, şunları kaydetti:

"Böyle bir ortamda Cumhuriyet Halk Partisi adaleti yok edenlerin değil, çağdaş hukuk sistemini kurup,adaleti sağlayanların partisi olma yolunda halka yeniden umut olmuştur. Son günlerde yaşananlar, iktidarın sadece kendi yandaş basınını yaratma çabası ve bununla muhalefeti yok sayma, ezme,sindirme,hedef gösterme konusunda neler yaptığını biliyoruz. 

 Halktan gerçekleri gizleme basının hangi ilkesidir ? Yandaş, candaş basın deniliyordu bu kavramlar bile geride kaldı!.

Basın özgürlüğünden bahsetmemiz mümkün değil ( CNNTÜRK)sadece iktidarı övmek, yanlışlarını örtbas etmek tarafsız olması gereken basın ilkesiyle asla bağdaşmaz. CHP, sonunda yandaş yayıncılık anlayışına isyan etti ve CNN Türk'ü boykot kararı aldı. CHP lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu haklı boykotla ilgili açıklamasına da katılıyoruz. Bu bizimle ilgili eleştirel haber yapılmasına tahammülsüzlük değil ama CNN Türk'ün tarafsız yayın yapıyormuş gibi yaparak a Haber tarzı yayın yapmasını kabul etmiyoruz. Tartışma programlarında CHP'lilere nasıl 'tuzak' kurabiliriz diye özel bir yayın politikası izlendiğine tanık olduk.

Dilerim CHP'nin CNN Türk gibi yayıncılık anlayışına karşı başlattığı boykot kararı yayıncılık yapan diğer kanallara da ders olur. Böyle bir ortamda CHP gücünü halktan alan alan,kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün devrim ve ilkelerinden hiç bir zaman ayrılmayan bu değerler doğrultusunda taviz vermeyen , Cumhuriyetin mirasına sahip çıkan, ülkemizin geleceğini ışık tutan partidir. İl,ilçe kongrelerimizin yapıldığı şu günlerde göreve talip olan her arkadaşım hiç bir kirli hesabın içinde olmamalı ve partimizin çıkarlarını bireysel çıkarlarının önünde tutmalıdır. Bilinmelidir ki, küçük hesaplar asla büyümediği gibi partimiz de yara alır."

-"GELİN HEP BERABER CUMHURİYET HALK PARTİSİNİ İKTİDARA TAŞIYALIM"

Ulubey, tüm mücadelelerinin ülkenin aydınlık geleceği için olduğunu vurgulayarak, "Bizim yerimiz de, yönümüzde bellidir. Mücadelemiz ülkemizin aydınlık geleceği içindir. Daha demokratik, daha özgür bir ülke için Cumhuriyet Halk Partisini iktidara taşıyalım. Haydi CHP'ye gönül verenler şimdi tam da zamanı!.Cumhuriyet Halk Partisi ülkemizin tüm renklerini barındıran ülkenin birleştirici gücü.Hepimizin ortak noktası hukukun üstünlüğünün egemen kılındığı, şiddetin, ayrımın,sömürünün olmadığı insanca bir yaşam. Bu ülkede herkes için hak,hukuk,adalet diyen ve bunun için kilometrelerce yürüyen Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu farklı siyasi görüşleri bir araya getirerek Millet Ittifakı'nın mimarı olmuştur.

Yapıcı, birleştirici politikasıyla halkın lideri olma ve tüm özgürlüklerin güvencesinin tek adresi Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu bu topluma vermiştir. Örgütlerimizin ,delagasyonumuzun bu süreci iyi tahlil ederek kararını vereceğine inanıyorum. Parti içi yarışı demokrasiyi içselleştirmek olmalıdır. Seçilen,seçilmeyen kavgası değil ,birlikte güçlü olma ben partime ne katkı sunarım hesabı olmalıdır.Gelin hep beraber; Atatürk'ün gösterdiği egemenlik yolunda, ilke ve inkılapların ışığında Cumhuriyet Halk Partisini iktidara taşıyalım. Çünkü #CHPVarsaHerkesİçinVar."şeklinde ifade etti.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha