Kaza gece saatlerinde ilçeye bağlı Yukarı Çöplü köyünde meydana geldi. Sürücüsü öğrenilemeyen 35 PL 391 plakalı otomobil, karayolundan karşıya geçen küçükbaş hayvan sürüsüne çarptı.

Kazada otomobilde bulunan Ayşe D. yaralandı, 22 keçi ise telef oldu. Yaralı Ayşe D., olay yerine gelen sağlık görevlileri tarafından Gölbaşı Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Yaralının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kuzusu telef olan küçük Barış Çalışkan, "Saat sekiz civarında hayvanlarımızı karayolundan karşıya geçirdik. Karşıdan bir araba geldi, hayvanlarımızı altına aldı. 22 keçi ve bir tanede kuzuyu altna alarak öldürdü.5-6 tane keçinin de ayakları kırıldı. Bu yola radar koyulsun ya da ışık yapılsın. Amcam Ünal Çalışkan burada kaza geçirdi sakat kaldı. Ben küçüklükten beri hayvanlarımıza bakıyorum. Benim 10 tane köpeğim öldü burada.Yazık değil mi bu hayvanların haline?."dedi.

Keçileri kazada ölen Mehmet Çalışkan ise,yoldan karşıya hayvanları geçirmek için yolda yarım saat beklediklerini belirterek, araçların karayolunda çok hızlı gittiklerini ve yetkililerden çözüm bulmalarını istedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha