15 Temmuz Demokrasi meydanında her akşam iftar sonrası başlayan eğlenceler çocukların ilgi odağı olmayı başardı.

Sosyal belediyecilik anlayışı ile vatandaşın yanında olmayı sürdüren Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Gölbaşı’nda eski Ramazan geleneklerini yaşatmayı hedefliyor. Bu kapsamda her akşam 15 Temmuz Demokrasi meydanında çocuk tiyatrosu ve çocuk oyunlarının sergilendiği etkinliklerle vatandaşları buluşturan Gölbaşı Belediyesi’nin hizmetleri büyük beğeni topladı.

Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarını çocuklara ve gençlere yeniden hatırlatmak amacıyla düzenlenen etkinlik programlarını merakla izleyen aileler, çocuklarıyla bir arada keyifli vakit geçirdiklerini ifade ederek, böyle bir hizmetin ilçeye getirilmesini sağlayan Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Ödemir’e teşekkür etti.

Karagöz-Hacivat, Kukla gösterisi, tiyatro oyunları, geleneksek Türk tiyatrosu, masal ve hikayeler, ailelere ve çocuklara yönelik yarışmalar, müzikli eğlenceli skeç ve dramalar, yüz boyama etkinlikleri ve palyaçolar Ramazan ayı boyunca iftardan sonra her akşam devam edecek.

Başkan Yusuf Özdemir, bu projenin uygulanmasındaki amaç bir yandan unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarını canlandırmak bir yandan da zamanla teknoloji tutkunu olan çocuklarımıza babalarının ve dedelerinin oynadıkları oyunları öğrenmelerini sağlamaktır. Bu gibi yarışmalarla çocuklar hem eski oyunları yaşayarak keyif alacaklar, hem de kazanmayı, kaybetmeyi, paylaşmayı ve dayanışmayı öğrenecekler dedi.

Tüm vatandaşları 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na beklediklerini vurgulayan Başkan Özdemir, "iftar sonrası çocuklarımızın aileleriyle birlikte keyifli bir akşam geçirmiş oluyor" diyerek, tüm Gölbaşı halkını düzenledikleri etkinlik programlarına davet etti.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha