Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından 1 Temmuz itibariyle başlayan tercih dönemi, 12 Temmuz'da sona erecek.

Öğrencilerin tercihlerine yardımcı olmak amacıyla Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kurulan Tercih Komisyonları, LGS tercihi için Şehit Ümit Özet Ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Mimar Sinan Ortaokulu, Belören Ortaokulunda ve Yüksek Öğretim Kurumları Sınav için Gölbaşı Anadolu Lisesi, Yunus Emre Anadolu Lisesi ve Belören Çok Programlı Anadolu Lisesinde Tercih Danışmanlık Hizmeti verecek.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir, komisyonlar oluşturulurken okulların ulaşım durumları ve donanımları göz önüne alındığı ve her bir komisyonun öğrencinin hangi okul mezunu olduğuna bakılmaksızın başvuran bütün öğrencilere yönelik danışmanlık hizmeti verdiğini belirtti.

Ziyaret sırasında, tercih bürolarına gelen öğrenci ve velilerle sohbet eden Özdemir, "Bürolarda görev yapan öğretmenlerimiz, tercih konusunda en doğru yönlendirmeyi yapacaklardır."dedi.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha