Gölbaşı Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında İlahiyat Profesörü Nihat Hatipoğlu, “Sohbet” konulu konferans verdi.

 
"Sohbet" konulu konferansta Hatipoğlu, kendisini dinlemek için gelenlerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Televizyon programları ve konferanslarıyla halkın büyük beğenisini toplayan ilahiyatçı Prof. Dr. Hatipoğlu`nu dinlemeye gelenler salona sığmadı.
 
Efsane düğün Salonu’nda gerçekleşen konferans Cami imamlarının Kur`an-ı Kerim okuması ve Belediye Başkanı Yusuf Özdemir’in selamlama konuşması ile başladı.
 
Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, konuşmasında Gölbaşı halkı olarak bugün tarihi günlerden birini yaşadıklarını söyledi.
 
Katılımın beklenenin üzerinde olmasından dolayı memnuniyetini dile getiren Belediye Başkanı Özdemir, " Bu toprakların yetiştirdiği, güzel insan, gönül adamı, büyük alim Prof. Dr. Sayın Nihat Hatipoğlu hocamız, bugün ilçemizi şereflendirdi. Böyle güzide bir insanı sizlerin adına Gölbaşı’nda ağırlamaktan, çok büyük bir mutluluk duyduğumuzu arz etmek istiyorum. Sayın Hocam, bu kadar yoğun programlarınız arasında, davetimizi kırmayarak, “Davete icabet sünnettir!” ilkesine uygun davranıp, Güneydoğu’nun bu şirin ilçesini onurlandırmanız bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Şahsım ve ilçe halkım adına zat-ı alinize hoş geldiniz diyor, şükranlarımı arz ediyorum.
Özdemir, konuşmasında şunları kaydetti:
“Aslında biz sizi, çok eskilerden beri tanıyoruz. Bu ilçe halkı, sizinle gönül bağını ta Bezm-i Eles’te kurdu. O günlerden beridir sizi seviyor, bağrımıza basıyoruz. Bugün ise, gönül bağını taçlandırıp vuslatı yaşamanın hazzını tadıyoruz.
Kıymeli Hocam,
Güzel İnsan,
Sizdeki bu toprak, vatan, bayrak ve millet sevgisini, Allah ve Resul aşkını sohbetlerinizden çok iyi biliyoruz. Gönüllere işleyen o yumuşak ifadeleriniz, güler yüzünüz, deryalara sığmayan ilminizle bu aşkı yüreklerimize nakşettiniz. Sizden aldığımız feyizle, biz de ışıklanıyor ve karanlıklarımızı aydınlatmaya çalışıyoruz. Bugün, ışığınıza daha akından hissetme lütfunu bize bahşeden Yüce Allah’ımıza hamdolsun.
Rabb’im sizin gibi değerli alimlerimizin sayısını arttırsın ve sizleri bu ülkenin ufuklarından eksik kılmasın!..
 Ayrıca Sayın Hatipoğlu’nu Kutlu doğum Haftası etkinliğine de huzurlarınızda davet ediyorum ve bu etkinlikte her yıl olduğu gibi bu yılda ilçe stadyumumuzda yapılacaktır." Dedi.
 
Bayanların ağırlıklı olarak yer aldığı programda "Sohbet" adlı konferansta konuşan Nihat Hatipoğlu yaklaşık 1,5 saat Gölbaşılılara`a seslendi. Yoğun katılımdan dolayı bazı vatandaşlarımızın ayakta izlediği konferansta konuşan Hatipoğlu, Peygamber Efendimiz (SAV)`in hayatını kendine has üslubu ile anlatarak, vatandaşlarımızı duygulandırdı.
 
Peygamber aşkına değindiği konuşmasında, kendisine her yerde gösterilen ilginin Nihat Hoca"ya değil peygamber aşkına olan sevginin yansıması olduğunu anlatan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Peygamber efendimizin hayatından çeşitli örnekler vererek, özellikle anne ve babalara seslendi ve çocuklarına peygamber hayatını ve ahlakını anlatmaları konusunda uyardı.
 
Kendi annesi ile olan diyalogunu da anlatan Prof. Dr. Hatipoğlu, dünya hayatının gelip geçici olduğunu bu nedenle bu konferansa katılanların evlerine döndükten sonra ibadetlerine dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Bir kez daha kendi ibadet hayatlarını gözden geçirmelerini isteyen Hatipoğlu, Allah`ın huzuruna eli boş gitmemek için namaz kılmayanların bu akşam namaza başlamalarını önerdi. Hatipoğlu konuşmalarını dua ederek tamamladı.
 
Konferansın ardından Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu`na İlçenin simgesi olan plaket ve kuru peygamber üzümü takdim etti.
 
Düzenlenen konferansa Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budan, Balkar Beldesi Belediye Başkanı Orhan Orhan, daire amirleri, müdürler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Editör: Adıyaman Haber