Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Adıyaman İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü personelleri, Gölbaşı İlçe Müdürü Erdal Yılmaz, yatırımcılar ve çiftçiler katıldı.

Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personellerince önemli bir tarım ülkesi olan Türkiye’de tarımsal üretim açısından yaşanan en önemli sıkıntıların üretime katma değer katan işleme, paketleme ve pazarlama alanında olduğunu dile getirildi.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Destekleme Programının bu yönüyle çok önemli olduğu belirtilerek bakanlık tarafından 2006 yılında başlayan ve bu yıl 13. etabı gerçekleştirilecek olan Kırsal kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı ile birçok yatırımcının devlet tarafından sağlanan hibelerden yararlanacağını kaydedildi.

Yetkililer, Gölbaşı İlçesinde yatırımcıları ve çiftçileri de yapılacak olan desteklemelerden ve teşviklerden yararlanmaya davet etti.

Öte yandan, tarıma yönelik yatırım yapmak isteyenler için  Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen yüzde 50 hibe desteği başvuruları 30 Eylül 2019 tarihinde sona ereceği ifade edildi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha