Cumhuriyetin kuruluşunun  92. yıldönümü dolayısıyla ilçe stadyumunda düzenlenen törende konuşan Gölbaşı Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

Her zaferin, her başarının  arkasında büyük destanlar, büyük fedakarlıklar vardır. Cumhuriyetimizin kuruluşu büyük kahramanlıklar sonucu olmuştur. Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında ,Milli Mücadele veren  aziz Türk milletinin bir hediyesidir  Türkiye Cumhuriyeti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz silah arkadaşlarının, şehitlerimizin ,gazilerimizin ,aziz milletimize  hediyesidir, Türkiye Cumhuriyeti. Türkiye Cumhuriyeti bütün vatandaşlarımızın ortak sevgisi ve ülkesidir. Türkiye Cumhuriyeti belli bir kesimin ,belli bir zümrenin cumhuriyeti değildir. Türkiye Cumhuriyeti ne kadar Adıyaman’sa o kadar Ankara’dır, Ne kadar Samsun’sa o kadar  o kadar Hatay’dır, ne kadar Diyarbakır’sa o kadar Trabzon’dur. Bize Türkiye Cumhuriyeti’ni hediye eden ecdadımızın ,başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bizim milletimizin geçmişindeki asalet geleceğinin göstergesidir. Dünya döndükçe ,kıyamete kadar bu vatan Türkiye Cumhuriyeti olarak kalacak, al bayrağı kalacaktır. Bayramınız kutlu olsun

Kaymakam Zadeleroğlu’nun konuşmasından sonra okullar tarafından tören geçişi yapıldı.

Öğrenciler tarafından günün anlamına uygun şiirlerin okunup, Cumhuriyetin 92 . Yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde okullar arasında resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesi,müzik öğretmenlerinin müzik dinletisinden sonra  halk oyunları gösterisi ile  Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri sona erdi.

PHA

 

Editör: Adıyaman Haber