Bir restoranda düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliğine Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir, Türk Eğitim Sen Adıyaman Şube Başkanı Şemsettin Ağar, Türk Eğitim Sen Adıyaman Şube Başkan Yardımcısı Fuat Akdeniz, Türk Eğitim Sen Gölbaşı Şube Başkanı Mahmut Yetişgen,okul müdürleri, öğretmenler ve milli eğitim çalışanları katıldı.

Türk Eğitim-Sen olarak tüm dertlerinin, tüm gayretlerinin , en tabandan en tavana kadar öğretmenlerin  çalışma şartlarının ,hayat şartlarının, sosyal imkanlarının daha güzelleştirilmesi ve iyileştirilmesi için çalışma yapmak olduğunu ifade eden Türk Eğitim -Sen Adıyaman Şube Başkanı Şemsettin Ağar,” Bu güzel gecede tüm bizleri buluşturan ilçe yönetimimize ve tüm arkadaşlarımıza ve katılım sağladığınız için ayrıca sizlere de teşekkür ediyorum .Öğretmenlik mesleği bir gün ile kıymeti ne kadar anlaşılır ne kadar anlatılır? Muhasebesini her yerde ve her zaman yapıyoruz." dedi. 

-"SON YILLARDA TEBRİK VE TAKDİR YERİNE, TEKDİR GÖRMEYE BAŞLADIK"

Öğretmenlik mesleğinin, Öğretmenler Günü 24 Kasım'da  en zirveye, en tepeye çıkarılan bir meslek olduğunu ifade eden Ağar şöyle devam etti: 

"Herkes bizi taktir eder, teşekkür eder, tebrik eder. Ancak son yıllarda maalesef tebrik ve taktir yerine tekdir görmeye başladık. Kamuoyunda görüyorsunuz, izliyorsunuz. Öğrenci geliyor hırsını öğretmenden alıyor, veli geliyor hırsını öğretmenden alıyor. Son zamanlarda yetmedi Öğretmenler Günü aslında öğretmenlerin görev yaptıkları yerlerde ve mahalde kutlamak varken çağırırlar öğretmenleri mülki amirlerin karşısına hazır ol vaziyetine geçeriz. Onlar bir şeyler söyler günümüz kutlanmış olur." 

-"ÖĞRETMENLER ODASINDA 4 ÇEŞİT ÖĞRETMENLE KARŞILAŞIYORUZ"

Ağar, "Öğretmenler odasına girdiğimizde 4 çeşit öğretmenle karşılaşıyoruz. Uzman öğretmen, kadrolu öğretmen, sözleşmeli öğretmen, ücretli öğretmen. Her birinin de yaptığı iş aynı mı? Aynı. Aldıkları ücretleri  farklı.Türk Eğitim -Sen bu ayrıştırmanın ortadan kalkması için öğretmenlik mesleği kanunu çıkması yolunda büyük gayretler sarf etti. Kanun da çıktı, çıkacak derken geçtiğimiz günlerde sanki bir yıl erteleneceği endişesi taşımaya başladık ki öylede görüldü. Gerekçe ne? gerekçe de kriz var.

Bu öğretmenlik mesleği kanunu çıksaydı bunun için bizlerde mücadelemizi devam ettireceğiz. O zaman belki sosyal şartlar, yöneticilikler çok daha düzenli bir hale getirilir. Bir arkadaşımız sınav yoluyla müdür olmuşsa nereye giderse gitsin müdür olarak gider. Maliyede öyle, şef ise nereye giderse şef olarak gidiyor. Ha bunun, iyi yönleri, kötü yönleri eksisi artısı var mı o tartışılır. Öğretmenlik mesleği kanunu bir an önce çıkmalı diye bir mücadele veriyoruz.”şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından etkinlik öğretmenlere çiğ köfte ikramıyla sona erdi.

 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha