Gölbaşı Şehit Ahmet Demir İlköğretim Okulu'nda  düzenlenen "Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası" etkinliğine  öğrenciler, veliler ve öğretmenler katıldı.

Kutlamalar kapsamında okul öğretmenleri, öğrenciler  ve velilerin iş birliği ile  hazırlanan etkinlikte, tutumlu olma, yatırım yapma ve yerli malı kullanmanın önemi vurgulandı.

Sınıf etkinliğinde konuşma yapan öğretmen Metin Çırakoğlu, ”Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası, ülkemizde uzun yıllardır kutlanan, yerli malını almayı ve tutumlu olmayı teşvik eden önemli bir etkinliktir.Bu etkinliklerle aynı zamanda tutumlu olmak da amaçlanmaktadır. Kaynaklarımızı tutumlu kullanmalı tasarruf yapmayı alışkanlık haline getirmeliyiz. Yerli mallarını kullanmakla, ülkemizde üretilenlerin daha çok satışına da yardımcı olmuş oluruz. Böylece bu malları üreten işyerleri, fabrikalar daha fazla çalışıp üretim yapmış olurlar. Daha fazla fabrika, işyeri açılması ile, bu yerlerde daha çok sayıda elemanın görev alması sağlanabilir. Böylece kalkınma amacımızın gerçekleşmesine ulus olarak katkıda bulunmuş oluruz.  Bu nedenle, elimizden geldiği ölçüde Türk Malı kullanmalıyız. Etkinliğimizde emeği geçen veli, öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum." şeklinde ifade etti.

Konuşmaların ardından, öğrenciler aileleri tarafından hazırlanan yiyecek ve içecekleri arkadaşları ile paylaştı.

 Öğrenciler tarafından hazırlanan şiirler okundu.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha