Adıyaman Gölbaşı İlçe Müftülüğünün fahri Kur'an Kursu öğreticisi alımında Tekbir-Sen üyesi bir öğreticiye daha önce sözlü uyarı yaptığı ve alımda kendisine görev verilmediği öğrenildi.

Gölbaşı Tekbir-Sen Genel Başkanı Necdet Kaya, yaptığı açıklamasında, Adıyaman Gölbaşı İlçe Müftülüğünde fahri Kur'an Kursu öğreticisi olarak çalışan Tekbir-Sen üyesi, müftülük personeli tarafından 'bu sendikada kalırsan senin için iyi olmaz, yeni görev alamazsın' şeklinde sözlü uyarıya maruz kaldığını ileri sürdü.

-"HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATACAĞIZ"

Nejdet Kaya, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Yapılan fahrilik sınavında 81 puan alıp başarılı olan ve 12 yıldır görevde tecrübesi bulunan üyemize yeni görev verilmeyerek 81.67 , 82.33 gibi puan verilen tecrübesiz kişiler göreve alınarak diyanetin tecrübelilere öncelik verilmesi prensibi de çiğnenerek sırf Tekbir-Sen'li olduğu için üyemize görev verilmemiştir. Geçtiğimiz günlerde de Malatya Müftülüğü'nde vekillik sınavında aynı usulsüzlük meydana gelmiş ve yaptığımız şikayetler neticesinde il vaizi ve il personel şefi açığa alınmıştır. Tekbir-Sen olarak avukatlarımız aracılığı ile konunun arkasında olacağımızı bildirir, en yakın zamanda Gölbaşı İlçe Müftülüğü personeli hakkında hukuki süreci başlatacağımızı kamuoyuna bildiririz."

Kaynak : PHA

Kaynak: pha