Adıyaman'ın Gölbaşı Esnaf Sanatkar Odası Başkanı Latif Kocaman, koronavirüs salgını nedeniyle karantina altına alınan ilçede, açık olacak işletmeler hakkında açıklamada bulundu.

Kocaman, yaptığı yazılı açıklamada, Gölbaşı Kaymakamlığınca gönderilen resmi yazı çerçevesinde tereddütleri ortadan kaldırmak istediklerini belirterek, "7 Mayıs perşembe gününden itibaren ilçede açılış ve kapanış saatlerinin daha önce düzenlenmiş olan eczane, market gibi işyerleri ile ilgili düzenlemelerin uygulanmasına devam edilmektedir."dedi.

-"ALINAN KARARA AYKIRI HAREKET EDENLERE CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK"

Koca, açıklamasında açık olacak işletmeler hakkında şu bilgilere yer verdi:

Manav ve sebze satan iş yerleri, gıda üretimi yapanlar. Lokanta (paket servisi), fırın, market, kasap, pastane-tatlıcı,kuruyemiş ve şarküteri. LPG-tüp-akaryakıt ve su satışı yapanlar, oto lastik tamir ve bakım servisi. Zirai ilaç, tohum ve gübre satışı yapanlar. Hayvan yemi satanlar, toptan mal ve dağıtım yapanlar.İnşaat ve üretim yapanlar (inşaat malzemesi satanlar kapalı ).Gıda imalathaneleri-sanayi tesisleri-matbaalar ve tarımsal üretim yapan tesisler. Sağlık ve medikal ürünler satanlar. Teknik tamir, bakım-onarım yetki belgesi olanlar."

Yukarda sayılı meslek gurubunun dışındakilerin  iş yerlerini kapatacaklarına dikkat çeken Koca, "Bu meslek gurubunda yetkili servislerde, teknik servis yetki belgesi olan servisler açabilecek. Alınan bu kararlara aykırı hareket edenlere 1593 sayılı kanunu ve diğer mevzuatın öngördüğü şekilde cezai işlem uygulanacaktır. Saygıdeğer Gölbaşılı esnaf arkadaşlarıma ve Gölbaşılı hemşerilerime kurallara uymalarını ve bu zor sıkıntılı dönemleri en kısa sürede atlatarak tekrar sağlık ve mutlu bir şekilde işlerimize devam etmemizi temenni ederim."ifadesini kullandı.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha