Köseler, mesajında, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasını hazırlayan Çanakkale Zaferi'nin tarihin önemli savaşlarından biri olduğu kaydetti.

-"TÜRK KAHRAMANLIK TARİHİNİN EN GURUR VERİCİ VE EN PARLAK SAYFALARINDAN BİRİDİR"

Çanakkale Zaferi'nin Türk milletinin, tarih önündeki en büyük hesaplaşmalarından biri olduğunu belirterek, şunları ifade etti:

"Çanakkale Zaferi, Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı, bir ulusun, bir coğrafyayı nasıl vatan yaptığının, yüce milletimizin sahip olduğu ve özünde var olan kahramanlık duygularının bir ifadesidir. Atalarımızın bin bir zorlukla ve yoklukla,çağın en gelişmiş devletleri karşısında verdiği bu varoluş kavgası, bir milletin uyanıp şahlanmasının tetikleyicisi olmuştur.

18 Mart 1915, Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihidir. Bu tarih, gerek taarruz gerekse savunma savaşlarının başarıyla dolup taşan Türk kahramanlık tarihinin en gurur verici ve en parlak sayfalarından biridir.

Türk ordusunun bu savaşta,çağın en modern silah donanımına sahip olan emperyalist düşman kuvvetlerine karşı kahramanlı destanı yazması, şüphesiz ki; Mehmetçiğin iman ve cesaretinden, Ulu Önder Mustafa Kemal'in askeri dehasından kaynaklanmaktadır."

-"ÇANAKKALE GEÇİLMEZ DEDİRTEN ŞEHİTLERİMİZİ MİNNETLE ANIYORUZ"

Çanakkale Zaferi'nin büyük Türk Ulusuna, Atatürk gibi dahi bir lider hediye ettiğine işaret eden Köseler, "Çanakkale; bu destanı yazan kahraman Türk ordusunun savaşta dahi insanlığını unutmadığını tüm dünya milletlerine gösterdiği bir yerdir. İnsan olmanın, insana saygı duymanın, vicdan sahibi olmanın zaman ve yer koşuluna bağlı olmadığını, kahraman Türk ordusu tüm dünyaya Çanakkale'den göstermiştir.

Bugün bizlere düşen görev,şehirlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal toprakları,aynı bilinçle sahip çıkarak korumak ve bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir. Bu düşüncelerle, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 105. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, 105 yıl önce kazanılan zaferde, Anadolu'nun her köşesinden Çanakkale'ye gelen, gözünü kırpmadan ölüme giderken’” Çanakkale geçilmez “dedirten şehitlerimizi minnetle anıyoruz."ifadelerini kullandı.

 

                                                                       

Kaynak : PHA
Kaynak: pha