Başkan Yıldırım, yaptığı konuşmasında toplumun siyasete güveninin zedelendiğine dikkat çekti.

“Vicdan ve merhamet duygusunu uyandırmak önemli”

Seçim kampanyasında ilçe halkından oy karşılığında bazı talepler geldiğini aktaran Yıldırım, ”Ben dürüst ve doğruyum, ben iyi insanım ve iyi insan yalan söylemez. Ben seçim kampanyamda vatandaşın benden oy karşılığı bazı talepleri oldu. Çocuğunu işe koymak gibi talepler. Ben onlara alamam dedim. Çünkü yapamayacağım şeyin sözünü onlara veremezdim. Bunun olumlu tepkilerini aldım. Bu toplum dürüst insana açtır. İnsanlık tarihi var olduğundan beri insanların iyilikleri ve kötülükleri tartışılan bir konudur. Ben sizden arabanızı her istediğimde arabanızı bana verirsiniz, benim için iyi bir insan olursunuz. Diğer arkadaşınız sizden bir gün arabanızı ister veremezsiniz, kötü insan olursunuz. Hepimiz vicdan ve merhamet duygusu taşıyoruz. Bunu  uyandırmak önemli. Ahlaklının ahlaksıza, çalışkanın tembele borcu var. Bu hayatta her insanın yaradılışının bir manası var. O manayı bulup ona göre yaşayacağız. Olanın olmayanda hakkı var meselesi, bu maddiyat değil.” diye konuştu.

“21 milyon civarı borcumuz kaldı”

“Ben Belediye Başkanı olacağım diye hayata hazırlanmış biri değilim, birden oldu” diyen Yıldırım Bundan önce düşündüğüm vaadlerin hiç birini yapamadım. Biz 2 yılda 7 milyon civarı asfalt yaptık, 4 milyon TL civarı alt yapı, kaldırım çalışmaları, 3 milyon TL civarı da mezbahane yaptık. Bunun toplamı 14 milyon ediyor. Biz bu 14 milyonu kitapçığımdaki vaadlerime harcasaydım eğer bu vaadlerin çoğunu yerine getirmiş olurdum.

Benim asfalt yapmak ya da mezbahane yapmak gibi bir vaadim yoktu. Fakat o koltuğa oturunca bu kez memleketin öncelikli sorunları önümüze geldi. Gölbaşı'nın Yaşlı Bakım Evi'ne de ihtiyacı varken yağmur sularıyla ilgili alt yapı çalışmalarına da ihtiyacı var. Biz o koltuğa oturunca kentin öncelikli sorunları önümüze çıktı. İnsanlar aylıklarını alınca önce faturalarını ödüyor. Bu aynı şey. Biz belediyeyi devraldığımızda 33 milyon civarı borç vardı. 5 milyon civarı da emekli personelin tazminatı ve mezbaha için borçlanıldı. 21 milyon civarı borcumuz kaldı.  O para kentin parası ve vatandaş da bu paranın nereye gittiğini bilmeli.”

“Hastane Taksi Projesi geliştirdik”

Akşam saatlerinde hastaneye gitmek için ulaşım sıkıntı yaşayan vatandaştan araç talebi geldiğini belirten Yıldırım, “Gölbaşı'nda çok fazla ticari taksi yok. Bize akşamları hastaneye nasıl ulaşılacağı ile ilgili bir talep geldi. Biz de ‘Hastane Taksi Projesi’ geliştirdik.  Özellikle yaşlı ve engelli hastalar için ve üniversitede okuyan öğrenciler için bir araç ayarlandı. Hastaneye götürüp getirecek eczaneye uğrayıp ilaçlarını alacak araç tesis ettik.”

“Pandemi belediyelere çok büyük zararlar getirdi”

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisinin geçen yıl mart ayında başladığını anımsatan Yıldırım,. şöyle devam etti:

“Kaymakamımız da biraz vizyonist birisi. Geçen yıl karantinaya alınan tek ilçe Gölbaşı'ydı. Tam pik yaptığı döneme gelmeden 1 ay önce Kaymakam Bey onu öngördü ve ilçenin tamamını izole ettirince bizim vaka sayımız birden yüzde 10 lara geriledi. Pandemi belediyelere çok büyük zararlar getirdi. Bu dönemde üretim çok fazla olmadığı için vergi gelirleri düştü. Ekonomik olarak hükümetin de krize girdiği döneme denk geldik.

Geçen yıl nisan ayında belediyemize 700 bin lira  para geldi. O ay ben kendi cebimden 600 bin lira belediyenin kasasına borç verdim ve personelin maaşını ödedim. 2 ay sonra o paranın 200 bin lirasını aldım. Ben asfalt yaptırıyorum ama asfalt çok riskli bir iş. Asfaltta  bugünkü fiyatla 3 ay sonraki fiyat bir olmuyor dolara bağlı değişiyor. Asfalt yapan müteahhit zarar ediyor. Belediyenin de ödeyecek bütçesi yok. Benim 1 milyar 400 milyon belediyeye iş yapan müteahhitlerden alacağım var. Belediye başkanları düzgün, şeffaf, adil olursa belediyeler bu borçların altından kalkar ve her hizmetini de yapar. Çünkü biz Marmaray yapmıyoruz. Bu şahsi riske girmemin nedeni başarı. Ben buraya başarılı olmak için geldim. Ben başkalarının başarısızlığı üzerine yol haritası çizmem.Bizlerin siyasi fikirleri olacak. Kafamıza ne kadar bilgi yüklersek o kadar insan olduğumuz ortaya çıkar.

Dolayısıyla bana göre CHP Türkiye'yi iyi yönetir, size göre AK Parti, diğerine göre MHP iyi yönetir. bizim böyle farklılıklarımız olacak. En büyük amacım bana oy vermeyen insanın pişman olması ve keşke oyumu verseydim demesidir. Bunu da zaman zaman yaşadım. Bizim siyasi fikirlerimiz de olmalı, olacak. Ben CHP’liyim ve bununla da gurur duyuyorum. Fakat olduğumuz yerde de bir duruşumuz olacaktır.”

“Gölbaşılılar Sosyal Yardımlaşma Derneği 285 bin nakdi, yaklaşık 3 bin 500 koli yardım yaptı”

Belediye kaynakları dışında Gölbaşılılar Sosyal Yardımlaşma Derneği kurdurduğunu dile getiren Başkan Yıldırım, “Belediye Başkanı olduktan sonra yaptım ama belediyemizle alakası yoktur. Her mezhepten herkes var. Bu dernekte birçok çalışmalarımız oldu. Orası üzerinden 285 bin nakdi yardım yaptık. Yaklaşık 3 bin 500 koli topladık ve bunların hiçbirinde belediye bütçesine dokunulmadı. Bu dernekle ben de ilgileniyorum. Maske dağıttık, yardımları esirgemedik, kahvecilere, gündelikçi kadınlara yardım yaptık. Zaten bizim belediyeden hiçbir zaman yardım kesilmiyor. Olmayanın olanda hakkı vardır, herkes vermeli. Elazığ'da deprem oldu, tüm Türkiye oraya yardım etti. Bu şekilde yardımlaşma kolay. Ama pandemi öyle değil. Tırnağı olan başını kaşıyacak. Ekonomisi iyi olmayıp emekli maaşı olan da bizden yardım istiyor. Biz bu dönemde durumu kötü olana yardım ediyoruz. Durumu iyi olanlar kötü olanlara yardım etsin.”dedi.

“Gölbaşılılar adına Ahmet Aydın Bey'e şükranlarımı sunuyorum”

AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın’ın kamu yararı olan işlerde ‘hayır’ demediğini vurgulayan Başkan İskender Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

“Mecliste 9 CHP'li, 5 AK Parti ve MHP'li Meclis üyesi arkadaşlarımız var. Ama bizim bütün kararlar oy birliğiyle geçiyor. Oy çokluğuyla hiç karar almadım, almayacağım da. Bir kişinin itiraz ettiği kararı meclisten geçirmeyeceğim. Çünkü benim getireceğim şeye hiç kimse itiraz etmez.

Gölbaşılılar adına Ahmet Aydın Bey'e şükranlarımı sunuyorum. Erkenek ishale hattı yapılıyor şu anda. O olmasaydı biz beceremezdik herhalde. Bu Kredilerle ilgili işin düştü hepsinde yardımcı oldu. İller Bankasından hibe boru istemiştik, sağ olsun ona da katkı sundu. Ahmet Bey kamu yararına olacak işler için asla hayır demedi. Süleyman Kılınç aynı şekilde hiçbir talebimizi geri çevirmedi, siyasi parti ayırımı yapmadan bizleri önemsiyor. Sayın Abdurrahman Tutdere vesilesi ile de çöp kamyonu aldık, Mersin Büyükşehir'den bir makine aldık.”

Kaynak : PHA

Kaynak: pha