Hak aramanın bir simgesi haline gelmiş, çalışanların hak mücadelesinin ilk mayasının atıldığı yıllardan günümüze kadar yüz yılı aşkın sürede elde edilen kazanımların en güzel ifadesi olan 1 Mayıs İşçi Dayanışma ve Mücadele Günü'nün yıldönümüne gelmiş bulunuyoruz.
Türkiye'de çalışan ve üreten kesimlerin büyük sıkıntılar çektikleri günümüzde, 1 Mayıs daha büyük anlam kazanmaktadır. Çalışanlar için böylesine önem taşıyan bir günde, haklarının korunması ve kazanılması amacına yönelik olarak gerek kamu çalışanlarının, gerekse işçilerin örgütlendiği sendikaların önünde büyük engeller oluşturan yasal bazı düzenlemelerin, çağımızın şartlarına uygun hale getirilmesi gerekmektedir.
Her ekonomik başarının temelinde çalışanların alın terlerinin ve emeklerinin yattığının unutulduğu şu günlerde, 1 Mayıs'ın sadece meydanlarda toplanarak geleneksel etkinliklerle kutlanmasının yeterli olmayacağı, Dünya'da ve bölgemizde hızla değişen siyasal konjonktürün ortaya çıkardığı yeni dengelerin tesisinde lokomotif vazifesi gören çalışan kesiminin bu önemli günlerinin yapılacak yeni yasal düzenlemelerle tatil ilan edilmesinin, toplumsal barış açısından da çok önemli olduğu bir gerçektir.

 

Dayanışmanın, alın terinin ön plana çıktığı, çalışanların iş güvencesi, taşeronlaşma, sendikalaşma, ücret sorunlarının gündeme geldiği ve tartışıldığı 1 Mayıslar istiyoruz.
İşçi, memur, emekli, işsiz, her kesimden insanımızın yüreği, mutlu, huzurlu, refah içinde bir Türkiye için atıyor. Hak aramak kutsal bir mücadeledir "Bizler bu mücadeleyi yalnızca bir alanda değil, her alanda her platformda veriyoruz. Ülkemizde gerginliği sürükleyerek memurun, işçinin, emeklinin sorunlarını hasıraltı etme, gündemi saptırma amacı güdenler, çalışanlara ve sendikacılığa en büyük darbeyi vurmaktadır. Birliğimizi, beraberliğimizi yenecek hiçbir güç yoktur. Bizler bir oldukça hiçbir güç, bizleri yok saymaya, haklarımız gasp etmeye yetmeyecektir.

Türkiye Kamu-Sen Gölbaşı Temsilciliği olarak tüm çalışanların 1 Mayıs Emekçi Bayramını kutlarım.

Editör: Adıyaman Haber