Engellilerin Engelsiz Evinde eğitim gören engellilerle sohbet eden Başkan Yıldırım, yapılan çalışmalarla ilgili brifing aldı. 

Hayalinin Engelli Dost Gölbaşı olduğunu ifade eden Belediye Başkanı İskender Yıldırım, şöyle konuştu:

“Engelliler bizim her zaman önceliğimizdir. Bu nedenle mevcut durumların analizi için bugün engelli kardeşlerimizle bir araya geldik. Faaliyet gösterilen mevcut yerin durumuyla alakalı bilgiler aldım. Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nden kiralanan bu yerin kirası 2019 yılının yedinci ayında sona erecek. Bu konu ile alakalı görüştüğümüz İlçe Müdürümüz Rıfat Elçi’den almış olduğum bilgi doğrultusunda bu yerin jimnastik salonu olarak faaliyet göstereceğini bundan dolayı hem yapılacak spor faaliyetlerine mani olmamak hem de engelli kardeşlerimizi mağdur etmemek için daha geniş kapsamlı Engelsiz Yaşam Merkezi açacağız.”

Yıldırım, projelerde engellilere her zaman öncelik tanıdıklarını vurgulayarak, “Bu kapsamda engellilerin işleteceği Engelsiz Kafe projesini hayata geçireceğiz. Şimdiye kadar yerel yönetim olarak engellilere yapılanları yetersiz olduğunu biliyorum. Daha iyisini daha fazlasını yapmak için var gücümüzle çalışacağız. Belediye başkanı olarak ilçemizde engellilere engel olacak tüm zorlukları kaldırmak bizim en önemli görevimiz.” dedi. 

-"SPOR İLE MEŞGUL OLAN BİREYLER DAHA MUTLU OLUR"

Engellilerin Engelsiz Evi ziyareti sonrası Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne geçen Yıldırım, gençlik merkezi yapılacak alanda incelemelerde bulunarak, İlçe Müdürü Rıfat Elçi’den yapılacak projeler hakkında bilgi aldı.

Yıldırım, bir an önce tam donanımlı gençlik merkezinin ilçeye kazandırılması gerektiğini belirterek, “Yaşanabilir mutlu bir Gölbaşı için başta gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın spora katılımlarının en üst düzeyde olması gerekmektedir. Spor ile meşgul olan bireyler daha mutlu olur. Bu nedenle spor adına yapılan ve yapılacak her çalışmayı destekleyeceğiz. Gençlik ve Spor Müdürlüğü belediyeler için çok önemli bir paydaştır. Bu anlamda ileriki zamanlarda birlikte güzel çalışmalar yapacağız” diye ifade etti.

Belediye Başkanı İskender Yıldırım’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Elçi, sporun ve sporcunun gelişimi için yapılacak çalışmaların tek başına yeterli gelebilecek bir durum olmadığını, yerel yönetimlerin bu konuda destek vermelerinin şart olduğunu belirterek bu konuda desteklerini beklediklerini söyledi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha