AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Ahmet Aydın, Mehmet Erdoğan ve Salih Fırat AK Parti Gölbaşı ilçe teşkilatını ziyaret etti.

AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Nizamı Yancar, burada yaptığı konuşmada, ilçenin sorunları ile ilgilendikleri için teşekkür etti.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir ise yaptığı açıklamada, milletvekillerinin ziyaretini seçim startı olarak almak istediklerini belirterek milletvekilliği seçimlerine Gölbaşı’nın uyumlu bir şekilde çok iyi hazırlanacağını söyledi.

Başkan Özdemir, İlçe Başkanı Nizami Yancar’ın yüzde 67 olan hedefine ulaşmak için canla başla çalışacaklarını ifade etti.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan ise konuşmasında, Gölbaşı ve Kahta Organize Sanayi Bölgesine doğalgaz çekilmesi için BOTAŞ’ın çalıştığını belirterek sanayicilere hem alt yapısı yapılmış hem de doğalgazına kavuşmuş bir OSb’yi teslim etmek istediklerini söyleyerek destek olan herkese teşekkürlerini sundu.

AK Parti Adıyaman Milletvekili ve Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise konuşmasında 2015 seçimlerinin Yeni Türkiye’nin inşasında bir mihenk taşı olacağını ifade ederek ya seçimden sonra Yeni Türkiye, gelişen Türkiye, çağdaş bir Türkiye diyeceğiz ya da eski Türkiye diyeceğiz diyerek artık eski Türkiye’nin artıklarının bu seçimle son bulacağını söyledi.

Aydın, parti için bir oyun dahi öneminden bahsederek bazen bir oyun hükümet kurmaya yeterli olduğunu ifade ederek seçimden sonra yeni bir anayasa yapacaklarını dile getirdi.

Aydın, konuşmasında, herkesin benim diyebileceği, benimseyebileceği özgürlükçü bir anayasa yapmak için çalışacaklarını ifade etti.

AK Parti Adıyaman Milletvekili ve Grup başkanvekili Ahmet Aydın, yaptığı konuşmada, çözüm sürecinin başarılı olduğunu belirterek şu anda silahları bırakma arifesinde olduklarını belirterek silahların susmasının yetmeyeceği silahların bırakılacağı bir dönem olacağını söyledi.

Çözüm süreci ile ilgili konuşan Aydın, artık bu sorunun tamamen çözülmesi, terörün bu ülkeden tamamen gitmesi gerektiğini ifade ederek ülkenin birliğin, kardeşliğin, toplumsal bütünleşmenin sağlanması için çalışacaklarını belirterek bunun için de 2015 seçimlerinin çok çok önemli olduğunu aktardı.

Paralel yapıya da değinen Aydın, içimizdeki bu paralel yapının da tamamen bertaraf edilmesi gerektiğini belirterek Mavi Marmara olayındaki duruşlarına bakın da yardıma giden MİT tırlarının durdurulmasına kadar her şeye müdahale ederek Türkiye’yi teröre destek veren bir ülke konumuna sokmaya çalıştıklarını belirtti.

AK Parti Adıyaman Milletvekili ve Grup başkanvekili Ahmet Aydın, tartışılmaya başlanan Başkanlık modelinin Türkiye için uygun bir model olarak konuşulmaya başlandığını hatırlatarak bunun için anayasa önerisini de ortaya koyduğunu belirterek şunları söyledi:

“Parlamenter sistemin sıkıntılı olduğu anlar vardır. Parlamenter sistemde Başbakan ile Cumhurbaşkanı arasında uyumsuzluk olduğunda sorunlar çıkıyor. Biz daha önce Ahmet Necdet Sezer ile bunu yaşadık. Daha önceki koalisyon hükümeti de sorun yaşadı. Bir kitapçık fırlatmayla hükümet dağıldı. Gönderilen kanunların hepsi geri dönüyordu. Dolayısıyla başbakan ve cumhurbaşkanı ile olan uyumsuzluktan millet kaybeder, ülke kaybeder. Allah’a şükür bugün cumhurbaşkanı ve başbakanla güzel bir uyum var. Her ikisi de bir dava adamı, dava kardeşliği var. Bu uyumdan hem ülke hem millet kazanıyor. Ama yarın cumhurbaşkanı ve başbakan farklı düşünceye mensup olursa , bir uyumsuzluk olursa ülke kaybeder, millet kaybeder. Parlamenter sistemde yasama, yürütme ve yargı arasında kuvvetler ayrılığı vardır diyoruz ama klasik anlamda var da desek de gerçek manada yoktur. Yasam ile yürütme iç içe girmiştir. Yürütme istediği zaman hükümet meclisin içinden çıkıyor. Meclisin çoğunlu da hükümetten olduğu için yürütmeyi istediği şekilde çalıştırabiliyor. Gerçek manada bir bağımsızlıktan bir kuvvetler ayrılığından bahsedemeyiz. Başkanlık sisteminde kuvvetler ayrılığı gerçek manada var. Başkanlık sisteminde başkanla meclis arasında bir uyumsuzluk olmaz. Çünkü hükümet yerine başkanlık modeli var. Burada kararlar daha çabuk alınır. Kararlar daha güçlü ve hızlı bir şekilde icra edilir. Başkanlık sistemini yine milletimizle istişare edeceğiz. Milletimizin istemediği hiçbir yapının içerisinde AK Parti olmadı, olmayacaktır. Başkanlık sistemi de aynı ölçüde milletimizin istediği ölçüde olacaktır. Milletimizin bize gösterdiği yol doğrultusunda biz faydalı olacağız. Milletimizle istişare ederek anayasal anlamda gücümüz de yeterse, milletimiz de isterse başkanlık sistemine geçebiliriz.”

BHA

Editör: Adıyaman Haber