Duranay, yaptığı açıklamada, e-tebligat için başvurmayanları bin 300 lira para cezasının beklediğini bildirdi.

Türkiye genelinde 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren elektronik tebligat uygulamasının başlayacağını anımsatan Duranay, şu bilgileri verdi:

Türkiye genelinde 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren elektronik tebligat yani e-tebligat uygulaması başlıyor. Bu tarihe kadar kullanıcı kodu ve şifresi için başvuru yapmayan şirketleri, kooperatifleri, iktisadi kamu müesseseleri, dernek ve vakıflara ait iktisadi işletmeler, iş ortakları, esnaflar bin 300 lira özel usulsüzlük cezasıyla karşı karşıya kalacak

- KIRTASİYE İŞİ AZALACAK

Kırtasiye işinin azalacağına dikkat çeken Duranay, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, kırtasiyeciliği azaltma ve anında mükelleflere ulaşma adına 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren elektronik tebligat uygulamasını başlatıyor. Söz konusu uygulamanın hayata geçmesiyle birlikte, hali hazırda vergi daireleri tarafından vergi mükelleflerine kağıt ortamında posta, gazete veya memur yoluyla yapılan bildirimler, ödeme emri de dahil elektronik ortamda ya da kısa mesaj yoluyla yapılacak ifadelerini kullandı.

- 1 AY KALDI

Uygulamaya 1 ay kaldığını hatırlatan Duranay, şunları kaydetti:

Uygulamayla ilgili birçok işyeri ve esnafın defterini tutan muhasebeciler, uygulamaya geçiş için bir buçuk ay gibi kısa bir süre kalmasıyla birlikte harekete geçti. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan e-tebligat için gerekli olan kullanıcı adı ve şifresi için mükelleflerin dilekçe vermesi gerekiyor

- PARA CEZASI VAR

Başvurmayanların para cezası alacağına dikkat çeken Duranay, Özellikle küçük işletmelerin uygulama ve uygulamadaki son gün ile ilgili bilgi sahibi değiller. 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren mükelleflerin e-tebligat için başvurmayan kurumlar vergisi mükelleflerine bin 300 TL, kapsama giren gelir vergisi mükelleflerine ise 660 TL özel usulsüzlük cezası uygulanacak şeklinde konuştu.

PHA

 

 

Editör: Adıyaman Haber