MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Dağtekin, son günlerde tırmanan siyasi tansiyona dikkat çekerek, iyi bir ivme yakalayan Türkiye’nin önüne set olabileceği uyarısında bulunarak, siyasileri sağduyulu davranmaya davet etti.
Oldukça yoğun bir gündeme sahip olan Türkiye’de son günlerde yaşanan olayları değerlendiren Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Dağtekin, özellikle siyasilere önemli mesajlarda bulundu.
Reyhanlı saldırılarından sonra Başbakan R. Tayyip Erdoğan’ı Suriye Devlet Başkanı Esed’e benzeten CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenen Dağtekin, “İyi bir ivme yakalayan Türkiye’nin bu iyi gidişinin üstüne set çekmeyin” uyarısında bulundu. Dağtekin açıklamasında, “Ekonomideki başarıları kadar uluslararası saygınlığıyla da dikkat çeken Türkiye’nin sağduyuya ve toplumsal birlikteliğe en çok ihtiyaç duyduğu bugünlerde iş dünyası olarak toplumun her kesiminden, özellikle de siyasi partilerimizden sağduyulu davranmasını bekliyoruz. Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanını eli kanlı bir zalimle aynı kefeye koymayı reddediyoruz. Kardeşlik ve barışın hissedildiği, çözüm sürecinin konuşulduğu, IMF’ye borcumuzun bitirildiği, Cumhurbaşkanımızın Reyhanlı’da acılı vatandaşlarımız ile buluştuğu, Başbakanımızın ABD’de Türkiye’nin geleceği adına temaslarda bulunduğu bir zamanda, dilimizde birlik ve beraberliğimize zarar verebilecek, ülkemize kazanç sağlamayacak siyasi açıklamalar yapılmasını güçlü, zengin ve saygın bir Türkiye için çalışan iş alemi olarak doğru ve faydalı bulmuyoruz” diye konuştu.
Hatay’ın Reyhanlı ilçesine yapılan saldırıyı da hatırlatan ve bu saldırıyı yapanları sert bir dille kınayan Dağtekin, Reyhanlı halkının saldırı sonrası gösterdiği sağduyulu davranışın herkese örnek olması gerektiğini de sözlerine ekleyerek, “Reyhanlı’daki menfur saldırı hepimizi son derece üzdü. Hayatını kaybeden arkadaşlarımıza, kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve yaralılara da acil şifalar diliyorum. Reyhanlı’da yaşayan vatandaşlarımızın bu acıyı sabırla ve sağduyu ile karşılaması da son derece takdire şayan bir yüceliktir” dedi.
Türk halkının 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı da kutlayan MÜSİAD Şube Başkanı Dağtekin, “21. yüzyılda Türkiye’nin her alanda gelişmesi ve küresel bir güç olması, milli ve manevi değerlerine sahip teknolojiyi kullanmakla kalmayıp ancak üreten gençlerle mümkün olabilecektir. Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasında gençlerin en önemli kıymet olduğunu çok iyi biliyoruz ve bunu açık bir şekilde ifade ediyoruz. Bu yıl 19 Mayısı borçsuz bir Türkiye’nin gençliği ve enerjisi ile karşılıyoruz. Duyun-u Umumiye’den sonra IMF’ye borcunu sıfırlamış bir Türkiye’nin gençlik gücünü ve potansiyelini hem ekonomik hem de sosyal alanda en verimli şekilde kullanmalıyız. Ancak böylelikle küresel sorunlara karşı doğru çözümler üreten bir Türkiye olabiliriz. 19 Mayıs 1919 tarihinde başlayan milli mücadele kanlarıyla destanlar yazan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, 19 Mayıs Atatürk Anma Gençlik ve Spor Bayramını ve gençlerimiz kutluyoruz” şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı.
Editör: Adıyaman Haber