Şehir merkezinde fırıncılar toplanarak Adıyaman Fırıncılar Odasını Başkanı Abdulkadir Akbaş’ı ziyaret etti.

Ziyarette fırıncılar, un fiyatlarının torba başı 1 hafta’da yaklaşık 25 TL yükseldiğini ve bu duruma çözüm yolu bulunmasını istedi.

Bazı fırsatçıların fiyatları yükselttiğini belirten Fırıncılar, Akbaş’tan konuyla ilgili bir çözüm yolu bulmasını istedi.

Adıyaman Fırıncılar Odasını Başkanı Abdulkadir Akbaş ise, gerekli çalışmayı yapacaklarını ve un fiyatlarının yüksek olmasını doğru bulmadıklarını söyledi.

Bazı fırsatçıların un fiyatlarını yükselttiğini ifade eden Akbaş, şunları kaydetti:

“Doların yükselmesiyle bazı fırsatçılar, un fiyatlarını yükseltip fırıncı esnaflarını zor durumda bırakmak istiyorlar. Bunu biz kabul etmiyoruz. Biz valimizle istişare halindeyiz. Valimiz un fabrika sahipleri ile toplantı haindeler. Gerekenleri toplantıdan sonra bize bildirecekler. Fiyatlar yükseldi, 4’ncü ayın birinde 1 TL yapmıştık. Un torbası 71 TL’ydi. Şimdi 90 civarındaydı. Bugün geri 80 TL’ye düştü. Biz bunlara fırsatçılık diyorum. Ülkemiz bu dar boğazdayken, fırsatçılık yapmak güzel bir şey değil. Bir buğdaya zam gelmişse sen una zam yap ama ambardaki buğdayınla kalkıp bizim esnafa 90 TL derseler, bu vicdansızlıktır. Biz bunu kabul etmiyoruz” 

Fırıncı Mehmet Yüzücü, “Adıyaman sümerevlerde esnaflık yapıyorum. Başkanımız genel güncel konuları kendisi verdi. Ülkemiz şuan büyük bir yaptırım altındadır. Amerika'yı kınıyoruz. Millet olarak devletimizin yanındayız. Herhangi bir hukuksuz, kanunsuz işe yeltenmiyoruz biz. Sadece hukuksal olarak haklarımızı istiyoruz. Adıyaman’da 70’TL’den un alınırken şuan 92 TL oldu bu bir haftada. 5 aydan itibaren uncular, buğdaylarını stokladılar. O zaman dolar 4 TL civarındaydı. Dolar yükseldi ve düştü ama uncular fiyatı yüksek tuttu. Bu fırıncılar olarak da haklarımız, hukuklarımız çerçevesinde  şikayetlerimizi dile getirdik. Başkanımız da görüştü. Valilikte uncular toplantı halindeymiş biz oradan çıkacak kararı bekliyoruz” diye konuştu.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha