3. Adıyaman İnşaat ve Yapı Fuarı'nın açılışına Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Vekili İbrahim Kaba ve STK Başkanları katıldı.

Açılışta açıklama yapan Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, “Fuar ve kongre merkezinde Yapı ve İnşaat Fuarının 3. tertiplemenin heyecanını ve mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz. Her fuar açılışında dile getirdiğim toplum zengin olmasının yolu çok üretip ürettiğini dünya pazarından geçiyor. Bugün bir gıda fuarında yapı inşaat fuarında bundan 15 gün önce de bir gıda fuarını hep beraber o açılış heyecanını yaşamıştık. Ülkemizin içinde durumu hepimiz biliyoruz. Ülkemizde karabulutların gezdiğini ve sürekli bunu birçok alanda ülkeyi kıskaca aldıklarını hepimiz görüyoruz. Dünya devletleri ülke üzerinde bu kadar kıskaca almanın bir tek nedeni vardır. O da Türkiye cumhuriyeti devletinin inanılmaz bir şekilde  kendi bölgesinde ve dünyada söz sahibi olduğunu görmekten geçiyor. Biz önemli coğrafya da bulunuyoruz. Biz şuanda şimşeklerin üzerinde olduğu tüm dünya konjektörünün bizim üzerimiz de pazarlık yaptığı ortamın içindeyiz. Özellikle bu konu da çok önemli bir rol üstlenmiştir. Şuanda en önemli savaş Türkiye’ye uygulanmak istenen savaştır. Bütün kredilendirme kuruluşları Türkiye’nin kredinin durumunun ekonominin kötüye gittiğini her vesilede dile getiriyorlar. Bunu hepimiz yaşıyoruz. Ama Türk milleti bizler müteşebbislerimiz inadına büyümeyi bu trendini sürdürülebilir kalkınmayı hedefine adım adım bunu bütün dünyaya göstereceğiz” dedi.

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise,  Adıyaman’daki yapıların son 10 yıl çok hızla aşama kaydederek, daha sağlam olduğunu ifade etti.

Adıyaman’da senede 4 fuar yerine 6 fuarın yapılmasını isteyen Kutlu, “Seneye 4 fuar koymuşlar ama ayda bir fuar yapsalar senede 12 tane yapar, biraz fazla gelir, 6 tane de anlaşalım. Yapı belediyeyi en fazla ilgilendiren unsurlardan birisidir. Adıyaman birinci derece deprem bölgesi üzerinde bulunuyor. Samsat 2. derece deprem bölgesindeydi, orada deprem olduktan sonra ilçe köyleri ile birlikte yerle bir oldu. Bizim de Adıyaman’da yaptığımız yapılarda sağlamlığı esas almamız lazım. Bunun yanında lüks konutlar üretmemiz lazım. Çevre illerde baktığım zaman eğer bir bina yapılmasında 10 bin liralık bir katkı sağlanmış ise bu bina fiyatı 50 bin artıyor. Kapılar, yer döşemeleri, duvarlar, daha düzgün yapılmış ise bizim artık ucuza mal etmekten çok sağlam, dayanıklı ve güzel binalar yapmamız mutlaka lazım. Yaptığımız zaman alıcı da mutlaka bulunur, ben Adıyaman’daki yapıların son 10 yıl çok hızla aşama kaydettiğini görüyorum” şeklinde konuştu.

Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı da “4 ayda 2. fuar organizasyonu açılışında bulunuyoruz. İki hafta önce yine bu alanda Yöresel Ürünler, Hediyelik Eşya ve El Sanatları Fuarının açılışını gerçekleştirerek, bu fuara Türkiye’nin her tarafından katılımcılar bulunmaktaydı. Yapı ve İnşaat Malzemeleri Fuarı çok önemli bir fuardır. İnanıyorum ki bu fuarda da yine Türkiye’nin her tarafında inşaat sektörü temsilcileri katılmışlardır. İnşaat, Yapı ve Dekorasyon bizim ekonomimizin önemli bir bölümünü teşkil etmektedir. Son yıllarda inşaat sektörümüz çok ciddi bir sıçrama göstermektedir. Dünyanın sayılı inşaat şirketleri arasında 10-15 tane Türk şirketi yer almaktadır. Ülkemizde yatırımları ayakta tutan başlıca unsur inşaat sektörüdür.  Bu fuara katılan firmaların birbiriyle iyi bir dayanışma ve birliktelik sağlayarak, bol ve bereketli bir kazanç sağlayacaklarına inanıyorum” diye konuştu.

Medya Trend Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gül de “Fuarımız ilk başladığı fuar ile devam etti. Biz ilk Adıyaman fuar ve kongre merkezinde Adıyaman inşaat ve dekorasyon fuarını yapmıştık. Bu yılda üçüncüsünü düzenliyoruz. 2017 yılının son çeyreğinde mobilya dekorasyon fuarıyla tamamlıyoruz. Şuanda 50 katılımcı firma var. inşaattan yapıya yapıdan dekorasyona dekorasyondan mobilya ya yapsatçılar inşaatçılarımız bir çok kalem de şuanda ürünlerini sergilemek için Adıyaman kongre merkezine geldiler. Şuanda ziyaretçileri bekliyoruz Pazar gününe kadar fuarımız devam edecek. Dekor fuarında firmalarımız dekorlarıyla stantları ile ön plana çıkıyorlar. Şuan da hazırlıklar bitti. Açılışımızı yaptık. Vatandaşlarımızı bekleriz” açıklamasını yaptı.

Yapılan açıklamanın ardından fuarın açılışı yapıldı. Protokol üyeleri fuardaki stantları gezerek katılımcılara hayırlı olmasını diledi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha