Otomobil fiyatlarındaki vergi artışının yanı sıra araç fiyatlarındaki artış gözlerden kaçmadı. İkinci el otomobil almak için araba pazarına gelenler fiyatların yüksek olmasından dert yandı.

Adıyaman’da Pazar günleri oto pazarında otomobillerini satışa çıkaran oto sahipleri, sıfır araçların fiyatının yükselmesiyle beraber ikinci el arabalarda da fiyat artışının yaşandığını belirttiler.

Açık Oto Pazarı İşletme Yetkilisi Kaya Öztürk, 40 yıla aşkın süredir oto alım satım işleri ile uğraştığını ve internet üzerinden yapılan satışların, ayak üstü yapılan satışların satışlarını etkilediğini söyledi.

2’nci el araç alınırken dikkat edilmesi geren hususlar hakkında açıklama yapan  Öztürk, “Artık teknoloji ilerliyor, eskiden ustalara gösterirdik ve ustaların bize verdiği sözlere istinaden araçlarımızı alırdık, şimdi ise ekspertiz raporu denilen sistem var. Araçların hemen hemen her şeyi çıkıyor meydana, onu yaptırarak belirleyebiliriz, ayrıca, araç alındığı zaman alınan yerin iyi seçilmesi lazım, bilinen kişilerden alınması lazım, ayak üstü satıcılara dikkat etmemiz gerekiyor. Ayak üstü satıcıların ve internet üzeri satışların artmasıyla galerici esnaflarımızın işlerini etkiliyor ve gözle görünürcesine bir eksilme mevcut. Her önüne gelen araba alıp satıyor, bu branşta olmayan kişiler bizleri olumsuz etkiliyor.  Boyalı araç konusunda ise bizim Adıyaman’ımız muzdarip, biz Adıyaman halkı olarak araç alırken ilk sorduğumuz soru şu; Araç Boyalı mı? Ama demiyoruz ki arabanın motor durumu nasıl? yürüyeni nasıl? Genelde benim alacağım araç boyasız, çiziksiz ve fabrika çıkışlı olsun, bu yanlış bir durum. Allah korusun insanlık halidir kazada olur ama araba sağlam yaptırılıp orijinali ile değişimi sağlanmış ise alınır, boya olayı sadece Adıyaman ve Şanlıurfa bölgesinde ağırlıklı, bu da satıcı ve alıcıyı olumsuz etkiliyor."dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha