Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl 5'ncısı düzenlenen 'Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri', Güneydoğu Anadolu Bölgesel Ödül Töreni, Gaziantep'te yapıldı. Törende, Adıyaman, Gaziantep ve Şanlıurfa'dan projeleri ile ödül kazanmayı hak eden okullara ödülleri verildi.

"GÜNEYDOĞU'DA 6 PROJE ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ"

Törenin açılış konuşmasını yapan Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü  Cengiz Mete, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okulların yakaladığı başarıdan mutluluk duyduğunu belirtti.  Törende konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Temsilcisi Ülkü Kayaharman, "Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri’ni 5 yıldır ülkemiz genelinde başarılı projelere armağan etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl da Güneydoğu Anadolu bölgemizde, Adıyaman, Gaziantep ve Şanlıurfa ferdi ve kurumsal dalda 6 proje ödüle layık görüldü" dedi.

"TOPLAM 3 BİN 357 BAŞVURU"

Kayaharman, "Eğitim sistemi birçok öğeden oluşan dinamik değişim, dönüşüme açık yapılardır. Bugün geldiğimiz noktada ‘Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri’ eğitim ve öğretim alanında farklı, özgün oluşumları kendine görev bilmiş, alışılmışın sınırlarını zorlayan, idareci, öğretmen, öğrenci, veli ve tüm diğer paydaşlarımız için değerli bir motivasyon aracı olma konumuna gelmiştir" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından projelerle ödül almayı hak eden il, ilçe milli eğitim, okul müdürleri ve ekip üyesi öğretmenlere ödülleri verildi.

Öte yandan, proje kapsamında 3 bin 357 başvurunun yapıldığı öğrenilirken, 189 çalışmanın saha ziyaretine kaldığı öğrenildi. Bu projeler içerisinde de 106's bölgesel ödül almaya layık görüldü. 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha