2018-2019 eğitim öğretim yılı için yeni öğrencileri bekleyen TBMYO bu yıl 40 kişilik akademisyen kadrosuyla 315 yeni öğrenciye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Tam donanımlı hizmet binasında hizmet veren TBMYO’da gerek teorik gerekse de pratik eğitim büyük önem verilirken, 2 yıllık eğitim-öğretim veren TBMYO, TYT puanı ile öğrenci kabul ediyor.

2018-2019 eğitim-öğretim yılı öncesi meslek yüksekokulu hakkında bilgi veren Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tanju Teker, "Türkiye’de ilk kez bu kadar donanımlı bir yüksekokul binasının inşa edildiğini belirterek “1 Mart 2006’da kurulduk. 10'u aktif olmak üzere toplamda 13 bölümümüz var. Mevcut 15 programda örgün öğretime, 5 programda da ikinci öğretime devam ediyoruz. Bu yıl 11 normal öğretim programımıza 455 öğrenci alacağız. Sanayi ve teknolojinin istediği tüm bölümler kadromuzda mevcut. Bilgisayar, İnşaat, Malzeme ve Malzeme İşleme Teknikleri, Tekstil, Kimya ve Kimya İşleme, El Sanatları, Gıda İşletme, Makine ve Metal Teknolojileri gibi bölümlerimiz var” dedi.

“İstihdama Yüzde 100 Katkı Sağlıyoruz” diyen Doç. Dr. Teker, şöyle devam etti:

“Laboratuvar imkânlarımız çok iyi Fiziki altyapımız eksiksiz diyebiliriz. Gerek sanayi gerekse de Adıyaman tekstiline bizler personel yetiştiriyoruz. İstihdama yüzde 100 katkı sağlıyoruz. Boş gezen öğrencimiz yok diyebiliriz. Bunun yanı sıra KOSKEB, İŞKUR ve İpekyolu Kalkınma Ajansıyla birlikte çalışıyoruz. Öğrencileri birebir görüştürüyoruz. Seminerler verdiriyoruz. Ahilik ve meslek etiği gibi bir ders koyduk. Öğrencilerimiz esnaflığı, helali, haramı öğreniyorlar. Çalışmalar devam ediyor. Daha iyi olacağız”

TBMYO’nu seçecek olan öğrencilere seslenen Doç. Dr. Teker, “ Evlatlarımız yüksekokulumuzu tercih ettikleri için kesinlikle pişman olmayacaklar. İnşallah topluma faydalı, işinin erbabı teknik olan mezunlar vereceğiz”ifadelerini kullandı.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha