Adıyaman Safvan Der Gençlik  Çevre Eğitim ve Spor Derneği  Başkan Yardımcısı Ahmet Yaşar Özçakmakçı, yaptığı açıklamada, bu yarışmalarını 6. defa Türkiye genelinde yaptıklarını söyledi.

Türkiye'deki 81 il ve ilçelerde bu yarışmanın bugün yapıldığını anlatan Özçakmakçı, "Türkiye genelinde bu yarışmaya müracaat eden kişi sayımız 600 bin. Adıyaman'daki müracaat sayımız ise 7 bin 160'dır ve Adıyaman merkezde 8 okulda, il geneli  ilçelerimizde dahil  28 okulumuzda bu yarışma bugün itibari ile saat 10'da başlamış bulunmaktadır"dedi.

- KAYBEDENİ OLMAYAN YARIŞMA

Bu yarışmanın kaybedeninin olmayacağını vurgulayan Özçakmakçı, şöyle devam etti:

"Kaybedeni olmaya bir yarışmadır. Bu yarışma yarışmanın amacı öğrencilerimize vatanını, milletini, bayrağını seven, ahlaklı bireyler olarak yetiştirmek için ve bu konuda bir farkındalık oluşturmak amacı ile yapılan bir yarışmadır.  Bu yarışmanın cazip hale gelmesi için çeşitli ödüller sunulmaktadır. Bu ödüller Türkiye genelinde birinciye, ikinciye, üçüncüye 2'şer umre, her öğrencimiz için. Biri kendisi için biri de yakını anne-babasını götürecek şekilde. Umre artı  birinciye 2500, ikinciye 2000, üçüncüye 1500 olmak üzere. Artı oradaki harcamalar için para ödülü sunulmaktadır.  Eğer bunu kabul etmedikleri zaman düzenlenecek bir yurtdışı gezisine bu öğrenciler götürülecek. Aynı ödüller gene aynı şekilde verilecek, bunu da kabul etmediği zaman öğrencilerimize  9'ar bin lira Türkiye genelindeki yarışma ödülleri verilecektir.  Bunun yanı sıra her il kendi ödüllerini belirliyor.  Yine aynı şekilde birinciye, ikinciye, üçüncüye bu yarışmamız 8 kategoride yapılmaktadır. Yani 8-10 yaştan, din görevlilerine kadar  bu yarışma düzenlenmektedir. Her grubun ödülleri ayrı ayrı sunulmaktadır.  Daha önceki ufka yolculuk yarışmalarında Kur'an-ı kerim yarışması, ondan sonra siyer yarışması, hadis yarışması,  bir de ilmihal yarışması olmak üzere çeşitli kategorik şeylerde yarışmalar düzenlenmektedir. Bu senede meal yarışması düzenlenmiş bulunmaktadır. Bu öğrencilerimize bu vesile ile başarılar diliyorum  ve siz değerli basın mensuplarına  da teşekkür ederiz buraya gösterdiğiniz ilgiden dolayı"

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :

Kaynak: pha