Üniversite bünyesinde yer alan Turizm Fakültesi de yeni eğitim-öğretim yılı için son hazırlıklarını tamamlamak için çalışmalara devam ederken, Dekan Prof. Dr. Ramilya Yarullina Yıldırım, ülke ekonomisine hizmet etme sorumluluğunda sahip öğrencileri yetiştirmeyi hedeflediklerinin altını çizdi.

Turizm Fakültesi ve bu fakülteyi tercih etmenin avantajları ile iş imkânlarından bahseden Prof. Dr. Yıldırım, "Ülkesine karşı görev ve sorumluluk bilincine sahip, ulusal ve uluslararası turizm standartlarında çağdaş, takım çalışmasına yatkın, topluma ve ülke ekonomisine hizmet etme sorumluluğuna sahip ve sorumluluğu yüklenecek,  bilgili ve becerikli orta ve üst kademe yönetici adayları ve uzmanları yetiştirmeyi amaçlamaktayız” dedi.

2014 yılında eğitim-öğretime başlayan Turizm Fakültesi bünyesinde Turizm İşletmeciliği, Turizm Rehberliği, Rekreasyon Yönetimi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümlerinin bulunduğunu söyleyen Prof. Dr. Yıldırım, aktif olan Turizm İşletmeciliği bölümünün 2017-2018 eğitim-öğretim yılında üçüncü sene öğrenci alımını yapacağını belirtti.

"Turizm sektörüne orta ve üst düzey yönetici düzeyinde ve alanında uzman çalışanlar olarak katılmak isteyen öğrencileri fakültemizde görmek istiyoruz” diyen Prof. Dr. Yıldırım, "Amacımızı gerçekleştirebilme yolunda Turizm İşletmeciliği Bölümünde 1 Profesör, 1 Doçent, 2 Yardımcı Doçent, 2 Öğretim Görevlisi ve 1'i Doktoralı 5 Araştırma Görevlisinden oluşan toplam 11 öğretim elemanı eğitim-öğretim faaliyetlerinde hizmet vermektedir” dedi.

Turizm Fakültesini tercih edecek olan öğrencilerin avantajlarından bahseden Dekan Prof. Dr. Ramilya Yarullina Yıldırım, “Burada eğitim görecek olan öğrencilerimiz öncelikle iyi bir seviyede İngilizcenin yanı sıra ikinci bir yabancı dil (Rusça, Almanca, Arapça) bilgisine sahip olacaktır. Özel donanımlı bilgisayar laboratuvarında Rezervasyon Sistemleri (Opera ve Amadeus) Programını öğrenme sonucunda öğrencilerimiz sertifika alabilecek ve mezun olduktan sonra otellerde, seyahat acentelerinde, hava alanlarında çalışabilecektir. Öğrencilerimize; eğitim döneminde teorik dersler verilmekle birlikte, uygulamalı dersler ve teknik geziler düzenlenmektedir.  Tarihi ve kültürel değerleri zengin olan Adıyaman ili dışında, Türkiye’nin diğer önemli turistik merkezlerine düzenli olarak geziler yapılmaktadır. Farabi ve Mevlana öğrenci değişim programlarının yanı sıra, Erasmus+ öğrenci değişim programı kapsamında da Fakülte öğrencilerimiz Slovakya, Portekiz, İtalya ve Polonya vs. üniversitelerde bir yıla kadar eğitim almaktadır. Eğitim-öğretim süresi içerisinde kendilerini geliştirmek amacıyla öğrenciler için çeşitli kültürel ve sosyal etkinlikler düzenlemekteyiz. Sektör temsilcileri ve başka üniversitelerden akademisyenler davet ederek bilgilendirme toplantıları, seminerler düzenlenmekte, güncel turizm konuları paylaşılmaktadır. Öğrencilerimiz, sınıflarda aldıkları teorik bilgileri uygulamaya geçirmek için yaz döneminde Türkiye’nin farklı turistik şirketlerinde, önemli acenteleri ve otellerinde staj yapmaktadırlar. İsteyen öğrenciler için Erasmus+ programı kapsamında yurtdışında da staj yapma imkânı mevcuttur” ifadelerini kullandı.

“Kendisini donatan, üreten, turizm sektöründe çalışmayı seven mezunlarımız için Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen turizm işletmelerinde çalışma imkânı bulunmaktadır” diyen Dekan Prof. Dr. Yıldırım, konuşmasını şöyle tamamladı:

 “Ayrıca Formasyon eğitimi alan öğrencilerimiz meslek liselerinde ve halk eğitim merkezlerinde öğretmenlik yapabilmektedirler. Akademik yönden kendisini geliştirmek isteyenler için şartlar sağlandığı takdirde yüksek lisans eğitimine devam etme imkânları verilmektedir.  Turizm; bu sektörde çalışan insanlar için sadece bir gelir kapısı olmaktan öte, ülkemizin tarihi, kültürel ve sosyal değerlerini tanıtarak dünya üzerindeki etkinliğimizi artırmakta çok önemli bir misyonerlik faaliyetidir. Bu nedenle eğitim döneminde yabancı dil öğrenimine ilk günden itibaren ciddi bir şekilde önem verilmelidir. Bugün için turizm sektöründe tek bir yabancı dile sahip olma lüksümüz yoktur. Artık her turizmcinin ikinci, hatta üçüncü bir dile de sahip olma ihtiyacının olduğu asla göz ardı edilmemelidir. Mesleği yakından tanımak ve deneyim kazanmak için; yaz döneminde uygulanan stajlar son derece önem arz etmektedir.  Staj döneminde başarılı olan öğrenciler derslere daha çok sarılmakta ve bu öğrencilerimiz mezun olduktan sonra, staj yaptıkların işletmelerde çalışmalarına devam etmektedirler. Dolayısıyla, Fakültemize gelecek öğrencilerimizin son derece idealist, entelektüel etkinliğe yönelmiş bir kişilik yapısına sahip olmasını önemsemekteyiz”

Üniversite tercihleri öncesinde öğrencilere tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Yıldırım, “Yeteneğiniz olan bölümlere ve alanlara tercih yapınız. Bildiğiniz ya da bilmek istediğiniz, merakınız olan alanları tercih ediniz” dedi.

Turizm Fakültesi bünyesinde bulunan 4 yıllık Turizm İşletmeciliği programına 2017 yılında TM-1 puan türünden 20 öğrenci kabul edileceği bildirildi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha