Malazgirt Özel Eğitim ve Uygulama okulu öğrencileri, Türk Kızılayı yardım zarflarına harçlıklarını koyarak Adıyaman Türk Kızılayı Şube Başkanı Murat Bulut’a teslim etti.
Okul Müdürü Mehmet Taşkın, yaptığı açıklamada, Malazgit Özel Eğitim ve Uygulama Okulu olarak, otistik öğrencilerinde bir farklılık olmadığını ve böylelikle otizmin bir hastalık olmadığını ispatladıklarını kaydetti.

Adıyaman Kızılay Şubesinin getirmiş olduğu yardım zarflarını öğrencilere verdiklerini anlatan Taşkın, “Aileleri tarafından kendilerine verilen harçlıkları zarflara koyarak ihtiyaç sahibi çocuklara gönderdi, öğrencilerimiz bu anlamda çok duygulandığım bir gün oldu. Benim için gerçekten otistik çocuklarında farkında olması bu bilince sahip olması bizleri çok mutlu etti. Kendilerine verilen 1 veya 2 liralara harçlıklarını zarflara koyarak bizlere teslim ettiler, bizlerde bu zarfları Tük Kızılayı Adıyaman Şubesine teslim ettik. Kızılay yetkilileri de bu yardım zarflarını ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklar.”dedi.
Bağış zarflarını öğrencilerden tek tek teslim alarak teşekkür eden Bulut, “Özelikle bu projede bizlere yardımcı olan Malazgirt Özel Eğitim ve Uygulama Okulu Müdürü ve öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ediyorum. Buradan aldığımız bağışlarımızı yardıma muhtaç öğrencilerimiz için kullanacağız. Bu tür otistik çocuklarımızın katkı sunması bizleri çok duygulandırdı. Çünkü bu öğrencilerimizin ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım yapmak için kendi harçlıklarını zarflara koymaları bizi hem duygulandırdı hemde sevindirdi. Çünkü bu öğrencilerin aileleri yardıma muhtaç olan kişilere vermiş olduğu değeri göstermekte emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”ifadelerini kullandı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha