Kızılkaya, yaptığı açıklamada, "2017- 2018 ders yılı yaklaşık 153 bin çocuğumuzun karnelerini almaları ile sona erdi. Karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörü içerisinde başarılı bir yıl geçirdiğimize inanıyorum. Çocuklarımızın karne heyecanını onların yaşadığı gibi biz de yaşıyoruz. Alınan bu karneler yavrularımızın bir yıllık emeklerinin karşılığıdır. Onlar bu karne ile emeklerinin karşılığını aldılar. Eksikleri varsa çocuklarımız onları gözden geçirerek güzel bir tatil geçirecekler. Değerli eğitim çalışanları, eğitimin en önemli yapı taşlarından bir tanesi de velidir. Biz eğitim öğretim yılı içerisinde gerek müdürlüğümüz ve gerekse okul ve kurumlarımız aracılığıyla iletişimi canlı tuttuk. Okullarımız ve müdürlüğümüz tarafından yapılan etkinliklerde velilerimizin de çocuklarımız ve öğretmenlerimiz ile beraber katkı sunmaları için gerekli imkanları sağlamaya çalıştık. Velilerimiz de eğitim öğretim yılının bittiğini göz önüne almalı, fakat eğitimin “beşikten mezara kadar” olduğu hususunu önemsemeliler. Eğitimin hayatımız boyunca da devam edeceği unutulmamalı, çocuklarımızın bu yaz dönemini sağlıklı değerlendirmeleri son derece önemsenmelidir. Üç ay tatil uzun bir tatil sürecidir. Çocuklarımız bol bol dinlenmeliler fakat kesinlikle sportif, sosyal ve kültürel aktivitelerden kopmamalı, aile büyükleri, ve akrabaları ile vakit geçirmeleri sağlanmalıdır"dedi.

"Değerli meslektaşlarım, yıl içerisinde azımsanmayacak sayıda öğrencimiz birbirinden çok farklı kültürel ve sportif alanlarda Türkiye derecesi yaptılar" diyen Kızılkaya, şöyle devam etti:

"Okullarımız bir kültür ve sportif etkinlikler merkezlerine dönüştü. Kurumlarımızın düzenledikleri bireysel katılımlı kimi sosyal etkinliklerimizde bini geçkin çocuğumuz katılarak önemli bir çaba sarf ettiler. Eğitim- Öğretim yılının sona ermesi kesinlikle okumanın, beceri geliştirmenin ve sosyal etkinliklere katılımın arası olmamalıdır. Eğitime nitelik katan temel şeyin okuma olduğu göz önüne alınarak çocuklarımız yaz döneminde de düzenli okuma alışkanlıklarını devam etmeliler. Çocuklarımızın ilgili ve kabiliyetlerine yönelik inovasyon merkezimizde kodlama, ahşap, robotik eğitimi, origami, arduino, temel stem eğitimi, tasarım vb. alanlarda kurslarımız düzenlenecek. Bu etkinliklerimiz çocuklarımızın burada yaz döneminde de hem yeteneklerini geliştirmelerine katkı sunacak hem de zamanlarını verimli kullanmalarına vesile olacak. 2017- 2018 Eğitim-Öğretim yılı yoğun bir eğitim öğretim yılı oldu. Eğitim öğretim yılını içerisinde tüm okullarımıza ve kurumlarımıza ulaşmaya çalıştık. Her zaman ulaşılabilir olmaya gereken özeni gösterdik. Yaklaşık 10 bin eğitim çalışanı arkadaşlarımızla beraber eğitim kalitesinin yükselmesi ve çocuklarımızın sağlıklı bir ruh yapısı ile büyümeleri için yoğun bir gayret içine girdik. Eğitim ortamlarını iyileştirme atağımızı devam ettirdik. Çeşitli alanlarda öğretmenlerimizin yeteneklerini ve bilgilerini geliştirmeye yardımcı olacak onlarca kurs, seminer ve çalıştay düzenledik. Tüm etkinliklerimizde konularında ulusal düzeyde uzman, alanlarında kendilerini ispat etmiş öğretim görevlerini öğretmenlerimiz ile buluşturduk. Öğretmenlerimize dönem içerisindeki yoğun gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Şuna inanıyoruz ki toprağa ekilen sağlıklı tohum en çok öğretmenlerin gayreti ile filiz vermektedir. Ayrıca kurumumuza eğitimin niteliğinin artırılmasında emeği geçen başta ilimiz üniversitesi olmak üzere katkı veren tüm akademisyenlerimize de teşekkür ederim"

Eğitim-öğretim yılı içerisinde rehberlik çalışmalarına gerekli özeni gösterdiklerini belirten Kızılkaya, "Mahremiyet eğitimi ve istismar ile ilgili tüm anaokulu ve ilkokullarımızın öğrenci velilerine yönelik gerekli eğitimler verildi. Madde ve teknoloji bağımlılığı, verimli ders çalıma, akran zorbalığı vb. alanlarda binlerce öğrenci ve öğretmenimize yönelik seminer çalışmaları yapıldı. Merkezi sınavlar ve yükseköğretim sınavlarında çocuklarımıza sağlıklı bir rehberlik yapmaları için 162 tercih merkezi oluşturduk. Eğitimin niteliğini artırmada sağlam ve ayağı yere basan projelerin önemli katkılarının olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Sadece bu projeler bağlamında TÜBİTAK 4006 da geçen yıl 66 projemiz geçmişti bu yıl bu sayı 138 oldu. Bunların bir kısmı il dışında bizi temsil edip derece yaptı. Adıyaman’ın bu yıl TÜBİTAK’tan geçen 4004 nolu proje yine bir kurumumuza (Bilim Sanat Merkezi) ait. EDEP projesi kapsamında birbirinden değerli proje üretildi. Okullarımızın büyük emek vererek hazırladıkları ve bir kısmının da derece yaptığı projeler bunun dışındadır. GAP illerini kapsayan ROBİYAMAN adlı robot yarışması düzenledik. Yarışmamıza 8 il ve 42 kurumdan katılım oldu. Yarışmamızda 104 robot yarıştı. 2017 yılı için 213 derslik, 1 adet spor salonu teslim edildi ve 154 okulun onarımı yapıldı. 2018 yılı için 48 derslik ve 300 kişilik pansiyonumuz yapıldı. Ayrıca devam eden 749 derslik, 810 öğrenci pansiyonu, 1 adet lojistik depo, 44 daireli öğretmen lojmanında inşaat faaliyetleri devam etmektedir. Tüm projelerimiz tamamlandığında toplamda 1446 derslik, 2402 öğrencilik pansiyon, 4 adet spor salonu, 4 adet atölye, 1 adet çamaşırhane- yemekhane, 1 adet lojistik depo, 44 daireli öğretmen lojmanı 2018 yılında faaliyete geçmiş olacak. Yeni binalarımız ile beraber aynı binada eğitim öğretime devam eden okullarımızı ayırdık ve okullarımızdan birisi eski adı eğitime devam ederken yeni binaya taşınanları ise isim karışıklığına sebep olmamaları için yeni bir ad verme yoluna gittik. Kimi okullarımızın ise mevki adları değiştiğinden veya ad veren kurum fiili olarak olmadığından valilik kararı ile yeni ad verdik. İkili eğitimin bitirilmesi için gerekli çalışmalar yapılmakta, şehre değer katacak binaların yapılmasına devam edilmektedir"ifadelerini kullandı.

Samsat depremine de değinen Kızılkaya, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Samsat’ta meydana gelen depremde tüm okullarımızı yerinde inceleyip çocuklarımızın eğitimi için gerekli tedbirleri aldık. İlk aşamada eğitim öğretimin aksamaması için konteynerde başlattığımız eğitim faaliyetlerimiz inşallah eylül ayında 5 okulumuzun inşaatının bitmesi ile önemli bir aşama kat edecektir. Deprem sonrası çocuklarımızın eğitim ve öğretime psikolojik olarak hazırlamak için psiko-sosyal müdahale ekibimiz tüm öğrencilerimize ulaşarak onlara yönelik rehabilite edici faaliyetlerde bulundu. Bu yıl içinde meydana gelen depremde de ekibimiz psiko-sosyal müdahale ekibi olarak faaliyetlerini sürdürdü. Yürüyenlerin söz söyleyenlerden daha fazla yol aldıklarını biliyoruz, bunun için kurum olarak tüm eğitim çalışanlarımız ve paydaşlarımız ile beraber yürümek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz. Gelecek eğitim öğretim yılının daha da verimli olacağı umudu ile tüm çocuklarımıza ve öğretmenlerimize iyi bir tatil dönemi diliyorum” 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha