Vehbi Koç Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, akademik ve idari çalışanlar ile öğrenciler katıldı. Konferansta konuşan Özdemir, ‘Bu gün Adıyaman Üniversitesi için çok önemli bir gün’ diyerek ekonomik, sosyal, kültürel ve ekolojik kalkınmanın kültür ile oluşabileceğinin altını çizdi. Özdemir, Gezdiğim gördüğüm üniversite, belleğimde çok kısa zamanda büyük yol kat etmiş bir üniversite olarak kaldı. Şunu rahatlıkla söyleyebiliyorum ki; Adıyaman Üniversitesi bir açık hava müzesi olabilir” dedi.

“KÜLTÜREL BELLEĞİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ”

Kültürel belleğin önemine değinen Özdemir, "Bellek, gelenek ve müze ilişkisinin halk bilimi müzeciliği ekseninde değerlendirildiği çalışmalarda, öncelikle gelenek ve belleğin sınırları çizilmiş ve karşılıklı ilişkileri gözden geçirilmiştir. Bellek ve geleneğin kimi zaman birbirinin yerine kullanılıyor olması ve ortaya çıkan anlamsal bozuklar bu iki kavramın sınırlarını belirlemeyi zorunlu kılmıştır. Bunun yanı sıra kültürel bellek ve geleneğin müze ile ilişkisi de bu iki kavram hakkında derinlemesine okumayı gerektirmiştir. Modern ve modern sonrası toplumların en önemli sürdürülebilirlik kurumlarından biri olarak müzelerin ve bu çalışma bağlamında halk bilimi müzelerinin doğuşuna olanak veren geleneğin bu müzelerin sergilerinde ve koleksiyonlarında kendine yer bulamaması bu çalışmanın etkinliğin kalbinde yer almaktadır" diye konuştu.

Rektör Gönüllü, Özdemir’e konuşmalarından dolayı teşekkür ederek, tarih, kültür ve müzesine önem veren bir toplumun yetişmesinin öneminin yadsınamaz olduğunun altını çizdi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha