İslam Bilim Tarihi çalışmaları ile tanınan Prof. Dr. Fuat Sezgin'in kurucusu olduğu İstanbul’da faaliyet gösteren İslam Bilim Araştırmaları Vakfı’nın model alınacağı merkez, bu yönüyle ünlü bilim adamına Üniversitenin bir vefa örneği olacak.

İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Merkezi ile ilgili olarak gerekli hazırlık çalışmaların tamamlandığını ve en kısa sürede Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) sunulacağını ifade eden Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, söz konusu merkezin İslam bilim tarihi ile ilgili çok sayıda bilimsel etkinliğe ev sahipliği yapacağını söyledi.

Geçtiğimiz aylarda ikili işbirliği imkânlarını görüşmek üzere Prof. Dr. Fuat Sezgin’in kurucusu olduğu İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfını ziyaret ettiklerini ve bir araştırma merkezi kurma kararının bu ziyaret neticesinde alıklarını dile getiren Rektör Prof. Dr. Gönüllü, "Ziyaret neticesinde Üniversitemiz bünyesinde İslam Bilim Tarihi Araştırma Merkezi kurma kararı aldık. Gerekli altyapı çalışmalarını da  tamamladık. Bu konuda, önceki gün aramızdan ayrılarak Hakk’a yürüyen değerli büyüğümüz İslam Bilim Tarihçisi Prof. Dr. Fuat SEZGİN’in kurucusu olduğu İstanbul İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi ile dirsek teması hâlinde olacağız. Ortak eylem planları hazırlayacağız. Yapmış olduğumuz işbirliği ziyaretinde İslam Bilim Tarihi alanlarında eğitim gören lisans ve lisansüstü öğrencilere sağlanan destekler hakkında yetkililerden bilgi almıştık. Bununla birlikte İslam Bilim Tarihi araştırmalarının sonuçlarının tüm eğitim kurumlarında nasıl yaygınlaştırılabileceği ile ilgili fikir alışverişinde bulunarak ikili işbirliği imkânları üzerine değerlendirmelerde bulunmuştuk. İnşallah çalışmalarımız meyvelerini vermeye başlayacak ve İslam Bilim Tarihi Araştırma Merkezimizi Üniversitemize kazandıracağız." diye konuştu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha