Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan okuma-yazma kurslarına katılan kursiyerler  okuma-yazma öğrenecekleri için memnuniyetlerini dile getirdiler..

Kursiyerlerden 66 yaşındaki Fatma Doğan, kendilerinin zamanında okul olmadığı için okuma-yazma öğrenemediğini, şimdi açılan bu kurs sayesinde okuma-yazma öğreneceğini söyledi.

65 yaşındaki kursiyer Nafiye Arslantaş ise okuma-yazma bilmediği için çok üzüldüğünü, bu kurslar sayesinde öğreneceğini belirtti.

61 yaşındaki Zeynep Ekizler ise kursa torunu, kız kardeşi ve kızıyla ve kardeşlerinin eşleriyle katıldığını belirterek, telefon kullanmak için okuma-yazma kursuna katıldığını dile getirdi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Uçar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan seferberlik kapsamında kendilerinin de ellerinden geleni yapmaya gayret gösterdiklerini belirtti .

Okur-yazar oranını artırmak için çalışmalara devam ettiklerini aktaran Uçar, şunları söyledi:

"Okur-yazar seferberliğini artırmak için afişler hazırladık. Müftülükle görüşerek camilerde ilan edilmesini sağladık. Daha sonra da bu kapsamda kurslarımızı açmaya başladık. Şu anda çeşitli okullarda açılmış olan kurslarımızda 102 kursiyer bulunmakta. Diğer okullarda da bu kursları başlatacağız"

Kaynak : PHA
Kaynak: pha