Mezuniyet törenine, Adıyaman Vali Yardımcısı ve Gölbaşı Kaymakam Vekili Adem Kaya, Gölbaşı Belediye Başkan Vekili Hüseyin Akkoyun, Gölbaşı Meslek Yüksekokulu Müdürü Doktor Öğretim Üyesi Nazif Çetin, Garnizon Komutan Vekili Ast Subay Kıdemli Üst Çavuş Adem Ablak, Balkar Belediye Başkanı Orhan Orhan, Besni MYO Müdürü Doktor Öğretim Üyesi Hüseyin Alkış, Öğretim Görevlileri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir, Siyasi Parti Temsilcileri, STK Temsilcileri, Kurum Müdürleri, öğrenci aileleri katıldı.

Kortej yürüyüşü ile başlayan mezuniyet törende, Yüksekokul birincisi Yönetim ve Organizasyon Bölümü- Lojistik programı öğrencisi Abdullatif Elgin konuştu.

-“ÇOK PARA KAZANACAĞIMIZ DEĞİL,ÇOK SEVECEĞİMİZ İŞLER YAPALIM”

Gölbaşı Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Doktor Nazif Çetin, velilere hitaben bu günkü duygularının herkesten  daha heyecanlı, daha mutlu olduğunu belirterek, “Dünyaya geldikleri andan itibaren üzerine titrediğiniz, emek verdiğiniz, özenle ve zorluklarla, zaman zaman kaygı duyarak yetiştirdiğiniz göz bebeğiniz evlatlarınızı başarılı olmaları ümidiyle hayat mücadelesi için uğurlamanın vaktinin geldiğini görüyoruz.”dedi.

Çetin, şöyle devam etti:

”Onlar Yükseköğretimin ilk adımı da olsa 2 yıllık ön lisans eğitimlerine, geleceklerine ışık tutacak fevkalade bilgiler edindiler. Biz eğitimcilerin de takdirlerini kazandılar. Hedefleri için zamanı ve imkanları çok iyi kullandılar. Ortaya koydukları projeler, ürünler ve dayanışmayla yürüttükleri çalışmalarıyla gerek sizin, gerekse hocalarımızın emeklerinin boşa gitmediğini hepimize ispatladılar. Biz inanıyoruz ki onlar yaptıklarıyla sizleri de gururlandıracak ve bundan sonra onlar ülkesi, milleti, devleti ve aileleri için yapacaklarını bize takdirle izletecekler. Sevgili gençler. Çok çalışmaktan korkmayın.Ailelerinizin sevgisi,ilgisi ve desteği ile yetişen gençler olarak bu gün buradasınız.Hocalarınız sizi ülkemiz koşullarına göre oldukça çok iyi olanaklar içerisinde doğru bilgilerle donattılar.Çok güzel bir kampüste eğitim aldınız,toplumun çok farklı kesimlerinden gelen arkadaşlarınız oldu.Bir birinize saygı duyarak,hoş görü göstererek,karşılıklı birbirinizden bir şeyler öğrenerek sosyal yaşamınızla ve geleceğinizle ilgili kendi görüşlerinizi oluşturdunuz.Dürüst,ahlaklı,kendini bilen, kendine inanan ve kendine güvenen meslek sahibi gençler olarak sizin yakınlarınız için ,ülkemiz için yapabileceğiniz çok şeyler olduğunun bilincinde olmanız gerekiyor.”

-“SİZLER GÖLBAŞI MESLEK YÜKSEK OKULU’NDA İZ BIRAKTINIZ”

Biz sizleri sevdik ama severken umarım incitmemişizdir diye konuşan Çetin, “Devletimizin verdiği imkanlarla size her şeyin en iyisini sunmaya çalıştık. Bir hata ya da eksiklik varsa bu kesinlikle devletin zaafı değil bizlerin kişisel zaafıdır. Sizlerin kontrollü, kararlı, sabırlı ve sebatlı gençler olarak gelecekte de pek çok güzelliğe katkılarınızın bulunacağına bütün kalbimizle inanıyoruz. Ulu Önder Atatürk’ün “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” diyerek gösterdiği akla ve bilime dayalı, çağdaş uygarlık yolunda, aydınlık yarınlar için Gölbaşı Meslek Yüksek Okulu kimliğinizi onur duyarak taşımanız ümidiyle hepinize geleceğine umutla bakan bir toplumun insanlarıyla dayanışma içinde geçireceğiniz bir yaşam diliyorum.”

Konuşmaların ardında okul birincisi yaş kütüğüne plaket çaktı, başarı belgeleri ve hediyeler verildi.


 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha