Eğitimci-Hukukçu Bülent Bakır, dün açıklanan LGS sonuçlarına yönelik açıklamada bulundu.

LGS sonuçları açıklanmasının ardından PHA muhabirine açıklamalarda bulunan Bakır, "Sonuçlarla ilgili çocuklarımızı sıkıştırmayalım özellikle veliler, çünkü sayın bakanda açıklama yaptı, bütün çocuklar bir şekilde liselere yerleşecekler."dedi.

 "Sınav sonuçlarına göre çocuklara baskı yada şiddet uygulamayın"

Çocuklar için asıl sınav sürecinin bundan sonra başladoğına işaret eden Eğitimci-Hukukçu Bülent Bakır, şunları dile getirdi:

"Tabi ki de gönül ister ki çok çok iyi yerlere yerleşsin ama şunu kesinlikle gözden kaçırmamamız gerekiyor, çocuklar için asıl bundan sonra başlıyor sınav süreci. Çünkü, LGS sınavı ile üniversiteye yerleşemiyor, liseye yerleşiyor. Eğer çocuk Türkiye’nin en iyi lisesine gitse bile orada çok düzenli bir program yapmaz ise o onun için yeterli olmuyor. Öncelikle bunu bütün velilere hatırlatmak istiyorum ve bu yüzden sınav sonucuna göre sakına sakın, çocuklara, öğrencilere her hangi bir şiddet veya her hangi bir baskı uygulamasınlar. Çünkü şunun farkında olsunlar, Türkiye’nin en iyi lisesine de gitseler bu bir süreç lise boyunca ders çalışmak zorundalar.

Her ne kadar sayın bakan açıklama yapsa da, işte ilk dönemden sorular çıkacak, çocuklar rahat olsun dese de bu çocuklar üzerinde mutlaka olumsuz bir etki yaptı. Tamam, birinci dönemden soruldu ama çocukların okullardan kopmuş olmaları, onları en basit bir şekilde değerlendirdiğimizde fiziki olarak bir deneme olamadılar. Çocuklar biliyorsunuz her hafta sonu demelerle onların heyecanını en aza düşürmeye çalışıyor, bütün kurumlar ama bu imkânı bulamadı çocuklar. Öğretmenlerinden koptular, o süreçten koptular. Bu mutlaka olumsuz etki yarattı. Bunun en güzel örneği de şu, geçen sene Türkiye’de full çeken sayısı 500 küsürdü, bu sene 180,190 arası full çeken var. Yani bunun öğrenciler üzerindeki olumsuz etkisi aslında çok net bir şekilde ortada ama tabii ki de her öğrenci eşit şartlarda yarıştı ama maalesef bu pandemi süreci içerisinde çocuklar üzerinde olumsuz etkiler oldu.

Şimdi, yeni dünya düzeni biliyorsunuz artık var ve bu yeni dünya düzenine de bütün dünya ayak uyduruyor. Bütün Türkiye'de uyduracak, Adıyaman’da ayak uyduracak bizler buna mecburuz, yani bu yeni dünya düzenine ayak uydurmayan hiç kimse başarılı olmayacak. Online eğitim, online toplantılar artık bunlar hayatımızın birer parçası. Bunun için benin tavsiyem artık çocukların online konusunda, online bir şey yapabilme konusunda gerekirse rehberler tarafından eğitimler verilecek ve online eğitime de alışacağız yani başka seçeneğimiz yok."

"Sınav hayatın sonu değil"

Bakır, Simya Koleji olarak ve diğer Seçkin Zirve Kurs, Doğru Cevap Kurs olarak ta bu süreçte bile bütün öğrencilere, online destek sağladıklarını belirterek, "Hem de çok hızlı bir şekilde bunu yaptık ve bu sene inşallah ikinci bir süre, başlamaz ama başlar ise bununla ilgili bütün önlemlerimizi aldık. O çocuklar hiçbir şekilde mağdur olmayacaklar, yani online da olsa hem dersler anlatılacak hem de sorular çözülecek yani hiçbir sorun yaşamayacaklar.

Örneğin, çocuk Adıyaman Fen Lisesini kazanıyor, diğeri Adıyaman Lisesine gidiyor, ama Fen Lisesinde ki çocuk eğer çalışmayı bırakmış ise yılın sonunda barajı bile geçemiyor, çok düşük bir puan alıyor ama Adıyaman Lisesini gidip düzenli çalışan çocuk, çok rahat istediği okula yerleşebiliyor. Biz bunu 20 yıllık süreçte çok gördük, bu yüzden velilere tavsiyem sınav hayatın sonu değil, asıl düzenli, programlı 9, 10, 11, 12 sınıf öğrencisi çocuklara sistemli bir şekilde konular anlatılacak ve çocukların elleri üstlerinde olacak ve asıl başarı öyle gelecek. Yani bundan emin olsunlar."ifadelerini kullandı.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha