Eğitim çalışanlarının, Ziraat Bankası'nın protokole uymadığına dair şikâyetleri devam ediyor.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı ve Memur Sen İl Temsilcisi Ali Deniz, "Söz konusu sözleşmenin imzalanmasında sendikamızın hiçbir müdahalesi olmamasına rağmen eğitim hizmet alanında yetkili sendika olmanın getirdiği sorumluluk dolayısıyla bu şikâyetler bağlamında Ziraat Bankası Adıyaman Şubesi ile görüşmeler gerçekleştirdik, kısa vadede olumlu sonuçlar almakla birlikte ilerleyen dönemlerde banka, protokolü ihlal eden uygulamalarına devam etti. Sözleşmenin imzalanmasın imza yetkisi ve sorumluluk sahibi olan İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çalışanlarımızın konu ile ilgili merak ve beklentilerini karşılayacak süreci yönetmesini bekliyoruz" dedi.
Ziraat Bankası Adıyaman Şubesi ile yapılan anlaşmanın resmi muhatabının İl Milli Eğitim Müdürlüğü olduğunu belirten Ali Deniz, yetkililerin bu konuda sessizliklerini sürdürdüğünü ve eğitim çalışanlarının mağduriyetini gidermek için girişimde bulunmaları gerektiğini söyledi.
"Ziraat Bankası ile yapılan promosyon sözleşmesinin imzalanmasında resmi muhatap İl Milli Eğitim Müdürlüğü olmasına rağmen mağduriyetlerin giderilmesi için bugüne kadar herhangi bir müdahalede bulunmamıştır. Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi olarak, havale ve EFT’lerden ücret keserek protokolü ihlal eden Ziraat Bankası'na kesilen ücretlerin iade edilmesi için hukuk büromuz aracılığıyla iki defa başvuruda bulunduk. Her iki başvuru sonucunda da kesilen ücretlerin iadesini sağladık" şeklinde konuşan Deniz, şöyle devam etti:

"Ancak söz konusu banka her defasında protokole uymayan kesintileri yapmaya devam etti. Anlaşmanın resmi tarafı olan İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü üstlendiği sorumluluğu yerine getirmeye davet ediyor, çalışanlarımızın mağduriyetlerini giderecek çalışmaları acilen yürütmesini bekliyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ya sorunu çözmeli ya da sözleşmeyi feshetmelidir" 
Bugüne kadar yaşanan havale ve EFT kesintilerinin protokole rağmen yapılıyor olmasına İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sessiz kaldığını vurgulayan Deniz, "Yapılan kesintilerin bir daha kesilmemek üzere iade edilmeli, 5500 eğitim çalışanını mağdur eden banka protokole uymamakta ısrar edecekse anlaşma tek taraflı olarak feshedilmelidir. Eğitim Bir Sen olarak konuyu ciddiyetle takip ediyoruz. Eğitim çalışanlarının maaşlarından yapılan kesintilerin iadesi için her türlü yasal mücadeleyi vereceğiz" dedi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha