Binzet, 2017 yılında hizmet içi eğitim merkezi (uygulama oteli) ve Perre Anadolu Otelcilik Mesleki Eğitim ve Teknik Anadolu Lisesi konusunda açıklamada bulundu.

Binzet, yaptığı açıklamada, Adıyaman’da 2016 yılı birim fiyatları açıklaması ile 33 milyon TL ye mal olan ve inşaatı 2017 sonlarında bitmiş olan bir devlet yatırımının faaliyete geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları ifade etti:

"15 Ekim 2015 tarihinde, 24 derslik, halkımızın öğretmenevi ihtiyacını da karşılayacak olan 220 kişilik büyük bir uygulama oteli, sosyal donatıları ve çevre düzenlemeleriyle Türkiye’de örnek teşkil edecek bir hizmet içi eğitim merkezinin hem sosyal hem de kültürel anlamda ilimizin çehresini değiştireceği açıklanmıştır. Bu manada, bu önemli eserin Adıyaman'ımıza kazandırılmasında çalışmalara süratle devam edilmekte olup en son gelinen nokta da, planı, projesi tamamlanmış, kaynağı da hazır olan Milli Eğitim Hizmet İçi Eğitim Merkezi’nin inşaat yapım ihalesinin 24 Mart 2016 tarihinde yapılmasına karar verilmiştir. Millî Eğitim Bakanlığı Hizmet içi Eğitim Merkezi’nin 24 Mart 2016 da yapılacak olan inşaat ihalesinin Adıyaman’ımıza ve hemşerilerimize hayırlara vesile olmasını diler sözleri ile müjdesi verilmişti.

-Binzet: Valiliğin internet sitesinde "Hizmet içi eğitim merkezi bu yılın sonunda açılıyor" başlığı ile duyurulmuştu

Adıyaman Valiliği internet sitesinde 09.06.2017 tarihli açıklamada "Hizmet içi eğitim merkezi bu yılın sonunda açılıyor" başlığı ile Adıyaman Valisi Abdullah Erin, AKP Milletvekilleri Adnan Boynukara, Halil İbrahim Fırat ve Salih Fırat’la birlikte inşaatı devam eden hizmet içi eğitim merkezi binasını gezerek incelemelerde bulundu. Vali Abdullah Erin ve Milletvekilleri, bu yılın sonlarına doğru hizmete sunulması öngörülen ve modern bir mimariyle inşa edilen hizmet içi eğitim merkezinin son durumu ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Modern bir mimariyle inşa edilen merkezin bu yılın sonlarına doğru açılması için çalışmaların çok seri bir şekilde devam ettiğini kaydeden Vali Abdullah Erin; 'yapımı devam eden Hizmet içi Eğitim Merkezinin hizmete sunulmasıyla birlikte Adıyaman, uluslararası birçok konferans, toplantı ve etkinliklere ev sahipliği yapmış olacaktır. Karadağ Orman mevkiinde inşaatı devam eden Hizmet İçi Merkezi 220 yataklı uygulama oteli, 3 adet bilgisayar seminer odası, 3 adet mobil seminer odası, lokantası, kafeteryası ve diğer sosyal donatılarıyla muazzam bir merkez olarak tasarlanmıştır. Ayrıca proje kapsamında 24 derslikli Turizm Otelcilik Meslek Lisesi de yapılmaktadır. Modern bir mimariyle inşa edilen merkez, beş yıldızlı otel konforunda hizmet verecek olup, hizmet içi eğitim merkezi ile beraber öğretmen evi hizmeti de verebilecektir. Bu tesisin hizmete sunulmasıyla ilimizde ekonomik anlamda büyük bir sirkülasyon yaşanacaktır'şeklinde ifade edilmişti."

-"Bina bilinmeyen bir nedenle hizmete alınmamaktadır"

35- 40 yıl önce Adıyaman’a yapılmış olan öğretmen evinin de artık ihtiyaca cevap verecek durumda olamadığını kaydeden Binzet, "Bu anlamda da bu binanın hizmete açılması mutlaka gereklidir. Dönemin Valisi Abdullah Erin bey, daha sonra ki valimiz Nurullah Naci Kalkancı bey, 2018 yılının 10'uncu ayından beri Adıyaman valimiz olan Aykut Pekmez bey görev yapıldığı halde hala bina bilinmeyen bir nedenle hizmete alınmamaktadır.

Yaptığımız incelemede geçici kabul eksikleri bulunan bina, bir dolu eksiği olduğu halde (su yalıtımı, kapı, elektronik kapı kilitleri v.s.) halıları dahi serilerek, bu hali ile 3 yıldan beri beklemektedir. Binanın bir an evvel kesin kabulünün yapılarak var ise nefaset kesilmesinin yapılarak yada eksiklerin tamamlanarak daha fazla yıpranmasına müsaade edilmeden hizmete alınmalıdır.

Bir inşaat mühendisi olarak betonarme binaların ömrünün yaklaşık 50 yıl kadar olduğunu bilmekteyim. Binanın yüzde10'a yakın ömrünün kullanılmadan geçirilmesi, kullanılmayan binanın çok daha hızlı yaşlanacağını hatırlatarak, sürecin ne kadar daha uzayacağını bilmeden, vergilerimizle yapılmış olan ve bu günkü şartlarla 100 milyonlar seviyesinde imalatı yapılabilecek olan bu yatırımın kişisel ve siyasi çekişmelere son verilerek, bir an önce bu ve bunun gibi yatırımların hizmete alınması Adıyaman için önemini tekrar hatırlatır. Konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz."ifadelerini kullandı.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha