Başkan Taş, yaptığı yazılı açıklamada, Adıyaman Perre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ve buna bağlı Turizm Uygulama Otelinin yapımının tamamlanması için yaptıkları 'Uygulama Otelleri Olmadan Turizm Liseleri Düşünülemez' başlıklı haberle seslerini bakanlığa duyurduklarını kaydetti.

Adıyama'nın gençleri ve çocuklarının geleceğine sahip çıkmak amacıyla yaptıkları basın açıklaması yaptıklarını anımsatan Taş, "Merkez Disiplin Kurulu Başkanımız Ahmet Aydın'ın, durumun tekrar incelenmesi ve öğrencilerimiz için en iyisi neyse o yapılsın talimatını vermiştir. Bu talimat doğrultusunda Adıyaman Valisi Sayın Aykut Pekmez, Milli Eğitim Bakanlığına görüş sorarak durumu tekrar değerlendirmişlerdir. Bu bağlamda, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Yönetmeliği, Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyon Belgesi, Milli Eğitim Bakanlığı İle Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında 23.09.2019 tarihinde imzalanan Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme İşbirliği Protokolü, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün 31.08.2018 tarih ve 15232393 sayılı makam onayının yanında, uygulama otellerinin ilimize ve öğrencilerimize katkısı ile ilgili çok yönlü değerlendirmeler yapılmıştır."dedi.

-"İLİMİZE VE ÜLKEMİZE BÜYÜK DEĞER KATARAK DAHA FAYDALI OLACAĞI YÖNÜNDE KARAR VERİLMMİŞTİR"

Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin amacı, öğrencileri hem mesleğe hem de yükseköğretime hazırladığını ifade eden Taş, şunları kaydetti:

"Bu okulların bünyesinde uygulama otelleri bulunanlarda hizmet 7-24 devam etmekte ve sunulan hizmetten başta Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları, özel sektörden yerli ve yabancı bireyler faydalanabilmektedir. Oysaki hizmet içi eğitim enstitüleri sadece Milli Eğitim Bakanlığı personelinin faydalanması amacıyla kullanılmaktadır. Hizmet içi eğitim merkezlerinde yapılabilecek tüm faaliyetler uygulama otellerinde gerçekleştirilebilmektedir. Ayrıca turizm liselerinde eğitimlerine devam eden öğrenciler, uygulamalı eğitimlerini de uygulama otelinde yapacaklardır. Gelişmiş ülkeler ile az gelişmiş ülkeler mukayese edildiğinde aralarındaki farkın büyük oranda iyi eğitilmiş nitelikli insan gücünden kaynaklandığı görülmektedir. Ülkemizin sürdürülebilir kalkınmayı gerçekleştirmesinin, küresel rekabette ayakta kalabilmesinin yolu mal ve hizmet üreten tüm sektörlerin ürettikleri mal ve hizmeti iç ve dış piyasalarda yüksek katma değerli olarak pazarlamasına, arz etmesine bağlıdır.

Rekabet edilebilir ve yüksek katma değerli mal ve hizmet üretiminin anahtarı ise öncelikle her yönü ile iyi yetişmiş insan kaynağıdır. Bu nedenle mesleki ve teknik eğitim ülkemiz için stratejik öneme haiz bir konu olup ülkemizin 2023 ve sonraki hedeflerine ulaşmasında büyük bir öneme sahip bulunmaktadır. Yapılan bu kapsamlı araştırmalar ve değerlendirmeler sonucunda ilimiz yöneticileri ve bakanlık yetkilileri, uygulama otelinin öğrencilerimize, ilimize ve ülke ekonomisine büyük değer katarak daha faydalı olacağı yönünde karar vermişlerdir.

Sağduyulu davranarak Adıyamanımıza ve gençlerimize sahip çıkan, Merkez Disiplin Kurulu Başkanımız Sayın Ahmet Aydın’a, Adıyaman Valimiz Sayın Aykut Pekmez’e, tüm mahalle muhtarlarımıza ve Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk ile birlikte bu konu ile ilgilenen tüm Bakanlık yetkililerimize teşekkür ediyor, bundan sonraki süreçte Adıyaman Perre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Uygulama Oteli inşaatındaki eksiklerinin bir an önce bitirilerek öğrencilerimizin kendi binalarında eğitim öğretime devam etmelerini talep ediyoruz." 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha