Adıyaman Özel Eğitim ve Uygulama Okulu'nda gerçekleşen dağıtım törenine  Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alağöz, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Bursa ve Konya'da hazırlanan özel materyallerin dağıtımı yapıldı.

Alağöz, dağıtım töreninde yaptığı konuşmasında, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından özel eğitim sınıf ve okullarında eğitim gören öğrencilerine yönelik özel eğitim materyali hazırlandığını ve bütün illerde dağıtımı yapılmaya başlandığını kaydetti.

-''EĞİTİM MATERYALİ, ÖZEL EĞİTİM ALANININ OLMAZSA OLMAZ PARÇASIDIR''

Adıyaman da  26 okulda bulunan 36 özel eğitim sınıflarına dağıtmak üzere eğitim materyalinin geldiğini aktaran Alagöz, şöyle devam etti:

''Bakanlığımız tarafından gönderilen bu materyal, özel eğitim gereksisini duyan çocuklarımızın eğitimlerinde son derece önemli işlev görecektir. Bu sayede, hem çocuklarımızın bir kısım temel becerilerinin geliştirilmesi daha rahat olacak, hem de eğitim materyali çocuklarımızın gündelik hayatta yapmak zorunda kaldıkları davranışlar kazandıracaktır. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için eğitim-öğretim sürecinde bu materyal kullanılması, öğrencileri görsel, işitsel ve dokunsal açıdan desteklemekte, öğretimi yapılan konuların somutlaştırılmasını sağlamaktadır. Bu nedenle eğitim materyali özel eğitim alanının olmazsa olmaz bir parçasıdır. Bu materyalin Özel Eğitim Meslek Okulları ile Meslek ve Teknik Anadolu Liselilerimizde üretilmesi de ayrıca taktire şayandır"dedi.

Konuşmanın ardından materyallerin dağıtımı yapıldı.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha