-"İNANMAK PES ETMEMEK VE ÇALIŞMAK BAŞARININ ANAHTARIDIR"

Üniversite Merkez Külliyesi M. Vehbi Koç Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansta hayat tecrübelerini dinleyicilerle paylaşan konuşmacılar, birbirinden önemli konulara değinerek verdikleri örneklerle öğrencilerimize gelecekteki hayatlarında nasıl bir yol haritası çizecekleri konusunda fikir verdiler.

Başarıya giden yol hikâyelerinden bahsedilen etkinlik, geniş bir katılıma sahne olurken anlatılan birbirinden önemli hikâyeler ve örnekler dinleyiciler tarafından büyük alkış topladı.

Hayat hikayelerinin ardından soru cevap kısmına geçilen etkinlikte konuşmacılara izleyiciler tarafından sorular yöneltildi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, başarıya giden yolda azmin önemine dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Her başarılı insanın hayatında mutlaka dinlenilmesi gereken, örnek alınması gereken hikayeler vardır. Bugün çeşitli alanlarda başarılarıyla Türkiye'de uluslar arası platformlarda tanınan kişileri öğrencilerimizle buluşturarak, bu önemli şahsiyetlerin anlattıklarından öğrencilerimizin feyz almasını, motive olmalarını planladık. Gençlerimiz, ülkemizin geleceği birgün bizlerin bulunduğu konumlarda onlar olacaklar, ama mutlaka bizden daha iyisini yapacaklar. Ben, her zaman gençliğimize güvendim, her şeyi onlar için yapıyoruz, daha iyi yetişmeleri için devletimiz hiçbir şey esirgemiyor. Onlardan tek isteğim bu necip millete layık olmak için sürekli kendilerini geliştirmeleri, çağın ihtiyaçları doğrultusunda kendilerini yetiştirmeleri, bütün zorluklara rağmen asla ama asla pes etmemeleri."

Etkinlik sonrasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyit Temir tarafından misafirlere Adıyaman Üniversitesi Merkez Külliyesinde kendi adlarına dikilmiş olan fidanların sertifikaları takdim edildi.

Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Sait Aybak'ın üniversitemize bağışladığı zeytin fidanlarından birkaç tanesi, Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Sait Aybak ve Adıyaman Vakfı üyelerince Adıyaman Üniversitesi Merkez Külliyesinde dikildi.

Etkinliğe, Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit Temir, Prof. Dr. Hasan Solmaz, üniversite akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha