Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü'nün talimatı doğrultusunda hayata geçirilen proje kapsamında, üniversiteyi ziyaret eden misafirlere maddi külfet oluşturacak hediyeler yerine, manevi değeri yüksek olan, misafirin kendi adına dikilmiş bir fidan sertifikası takdim edilmeye başlandı.

Proje kapsamında Yapı İşleri Daire Başkanlığı bünyesindeki Park ve Bahçeler Birimi serasında hazır bulunan ve gerekli görüldüğü takdirde üniversitenin külliyelerindeki muhtelif alanlara dikimi gerçekleştirilen fidanlar, hem yeşil bir görüntü kazandırıyor hem de misafirler açısından güzel bir sürpriz teşkil ediyor.

"UYGULAMA ÖRNEK TEŞKİL ETMELİ"

Projeyle ilgili konuşan Rektör Gönüllü, bu uygulamanın örnek teşkil etmesi temennisinde bulundu. Gönüllü, "Üniversitemize konferans, seminer, eğitim, panel, konser ve ziyaret amacıyla gelen misafirlerimize devlete maddi külfet oluşturacak hediyeler yerine manevi değeri yüksek olan misafirimiz adına dikilmiş bir fidanın sertifikasını veriyoruz. Hem bizim açımızdan hem de misafirlerimiz açısından güzel bir hediye oluyor. Bu vesileyle 'Kıyamet kopmaya yakınken elinizde bir ağaç fidanı varsa ve onu dikmeye vakit bulabilirseniz onu dikin' ve 'Kim bir ağaç dikerse onun için ağaçtan hâsıl olan ürün kadar Allah sevap yazar' hadislerinin ışığında üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. İnşallah örnek bir uygulama olur" dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha